zondag 15 juli 2007

Moeke is jarig

Na een onrustige nacht met veel hoesten, een beetje feestdag. We moesten al vroeg uit de veren want we moesten voor een foto van de longen. Siel heeft veel liggen hoesten maar de dokters hoorden niks aan de longen. Ze kreeg zuurstof toegediend om het ademen wat te vergemakkelijken. Op de foto toch de beginselen van een longontsteking te zien. Hopelijk maakt ze geen koorts maar ze hoest al de hele week. Anders blijven we nog langer in Leuven.
Bij al dat plassen nog eens extra gewekt (om de 4 uur) om medicatie te nemen voor de blaas te beschermen. Siel kijkt uit naar de nachten in haar eigen bed, zonder een pomp die lawaai maakt naast het bed en zonder alle bijkomende medicatie.
Maar toch zijn we nog goedgezind. Moeke is jarig vandaag en Siel heeft weer iets geknutseld. Ze wacht vol ongeduld op het feestvarken. Dit is de tweede verjaardag die we in Leuven moeten vieren. Op 7 juni die van Siel en nu die van moeke. Normaal gaan we altijd naar moeke toe als ze jarig is, nu zijn de rollen omgekeerd. Moeke komt naar ons in Leuven. Eerst weer eten van het restaurantje en nog een zakje chemo (1uur en naspoelen dezelfde als gisteren) en dan naar de vijver.
Het is een stralende zon en daar is moeke en voke. Siel is heel blij ze te zien, want het was weer efkes geleden (wat moeke betreft toch). Karin en Erwin waren er ook, kei leuk.
Gisteravond hebben we in bed plannen liggen maken voor als we thuis komen. Siel wil graag alleen koken met de zussen voor ons. Ik moet morgen het kookboek van de school meenemen om een recept uit te zoeken. De aankoop van de ingrediënten is voor mama denk ik. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.
Plannen maken en ze zet haar negatieve gedachten opzij, een tip van de mammie van Charlotte en het werkt nog ook.

3 opmerkingen:

Juf Magda zei

Dag Siel,
Het is nu een tijdje geleden dat ik nog iets van je heb kunnen lezen. Onze computer was voor herstel in de winkel.
Amaai, wat moet ik jullie allemaal toch bewonderen als ik alles weer lees, maar vooral jou Siel.Niet te doen. Ik denk dat ze daar in Leuven dikwijls van je verschieten. Doe zo verder, zouden wij in school zeggen. En mama en papa blijf die Siel daar zo prachtig verzorgen zoals jullie dat doen want zoals ons Siel is er maar één!
Juf Magda

Danny en Rina zei

Dag Siel,
Wel niet leuk om zo ziek te zijn, maar je slaat je er heel flink doorheen hoor. Nog even volhouden en dan kan de chemo weer voor even achterwege blijven, kan je weer wat herstellen. Dan kan je weer beter spelen en wandelen en ook slapen. Misschien zelfs in je eigen bedje. Kook dan ook maar iets lekkers voor mama en papa, die zullen dat zeker leuk vinden.
Rust nu nog maar goed verder en wens Rune een gelukkige verjaardag van ons.
Groetjes, Danny en Rina.

ANDRE GEERTS zei

Hallo Siel,

Wat zijn we blij dat de juiste donor voor je gevonden is !!!
Siel, als ik het zo allemaal lees, weet ik zeker dat jij een flinke meid bent!

Doe de groetjes ook aan de mama en papa en de ganse familie!
Nog vele groetjes van
André en Chris (dré van de kembo)