donderdag 6 september 2007

Beenmergpunctie

Vandaag de 4de beenmergpunctie gehad. Siel moest weer nuchter blijven, een ramp voor haar. Om 10.00u was het zover en na 30 min. is het al afgelopen. Mama wacht bij Siel tot ze wakker wordt. Deze keer steekt er een buisje in Siel haar mond om beter te kunnen ademen. Als Siel wakker is vraagt ze om naar de kamer te mogen. Om 11.30 u zijn we terug. Ze krijgt pijnmedicatie want het is toch wel gevoelig zo'n punctie. Ze zal nog een paar dagen stijf zijn in haar heup.
Siel wordt onderzocht en mag eerst een beetje drinken en dan eten. Oeps, toch een beetje te snel, het komt er direkt uit. De maag is nog niet wakker. Nog eens proberen want ze heeft echt honger, ja gelukt.
Vandaag hebben ze geen bloed genomen. Dus geen bloedresultaat.
Het groeimiddel voor het beenmerg is stopgezet.
Na voldoende gerust te hebben (15.00 u) gaat Siel naar de les, rekenen en Frans. Er was zelfs een toetsje.
Geen nood, Siel kende haar les.
Na de les kwamen de cliniclowns op bezoek. Altijd plezant.
Verder gaat de avond rustig verlopen met TV kijken en Frans leren.
De vriendjes van Siel zijn vertrokken. Het weekend staat weer voor de deur en dan loopt de gang leeg.
Maandag is het onze dag om te vertrekken, na de antibiotica.
Siel is heel goed vandaag, dan is het altijd spijtig dat we in Leuven zijn.

4 opmerkingen:

Juf Magda zei

Dag Siel,

Wat heb je dat allemaal weer knap doorstaan. In de klas ben je zeker ook een voorbeeldige leerling. Leer je Frans maar goed, dan kan je binnenkort samen met Talle geheimpjes in 't Frans vertellen die mama of papa niet mogen horen.(Sorry eh Martine en Dirk)
Iedereen hier zit te popelen tot je weer thuis bent en dichter bij je familie en vriendinnetjes. Lang zal het niet meer duren eh. Tot gauw.

Groetjes, juf Magda

Anoniem zei

Bonsoir Siel,

Spijtig dat je nog niet naar huis kan dit weekend. Maar maandag is het waarschijnlijk zover, de vreugde zal dan des te groter zijn. Ik hoop dat je het weekend ginder toch aangenaam kan doorbrengen en vooral, dat je nog een stukje sterker wordt. Om af te sluiten nog een zinnetje in het Frans. Natuurlijk begrijp je het nog niet na 2 lesjes Frans, maar je kan de vertaling altijd aan de ziekenhuisjuf vragen. "Un baiser sur la joue d'une fille extraordinaire et très courageuse." Ik hoop dat 't juist is want mijn Frans is ook niet meer wat het moet zijn. Amuseer U toch maar een beetje, nog veel moed (ook voor je mama, papa en zusjes) en tot een volgende keer.

Erik Dries.

Anoniem zei

Dag Siel,

Eindelijk bijna terug naar huis. Je voelt je nu heel goed, kan je Frans al een beetje en je geniet blijkbaar van het terug naar school te gaan. Het gaar weer allemaal de goede kant op. Volhouden zo!
Bedankt dat jullie ons zo goed op de hoogte houden. Wij leven allemaal met jullie mee. Succes in het vijfde leerjaar, maar ik weet dat jij de leerstof vlug zal beheersen.

Groetjes, juf Nicole

Anoniem zei

Dag Siel,

Je kent mij nog niet. Zoals je ziet, heet ik Lisbeth en ik werk bij Bednet. Sinds enkele weken kom ik jouw naam geregeld tegen, want samen met mevrouw directeur en de juffen zijn we volop bezig met de voorbereidingen om voor jou Bednet te installeren. Ik ben ook al bij je mama op bezoek geweest.
Dinsdagnamiddag is het zo ver. Dan komen Kristof (dat is de meneer die alles van computers kent) en ikzelf eerst naar je klas, en dan bij je thuis, al het materiaal opzetten en van dan af kan je misschien wel Frans volgen met de vriendjes in je klas. Ik lees in de berichten van je mama dat je dan waarschijnlijk thuis bent.
Bednet heeft ook met de ziekenhuisschool in Gasthuisberg een afspraak om te zien of ook daar kan gewerkt worden met onze computers. Spannend allemaal, he.
Tot dinsdag,

Lisbeth