zaterdag 21 juli 2007

Einde blok 2

Vandaag de laatste chemo (asparaginase: dinsdag en donderdag ook gehad) van blok 2 gekregen. Siel en mama zijn naar Leuven gereden en om 15.00u terug thuis. Deze keer waren de nevenwerkingen te dragen, gelukkig. Tegenmedicatie deed zijn werk goed.
Na blok 1 van 20 chemo's en een geslaagde beenmergpunctie hebben we blok 2 van 18 chemo's afgewerkt. De bedoeling was om blok 2 afgewerkt te hebben in 24 dagen, het zijn er uiteindelijk 34 geworden. Siel had een bacterie opgelopen en daardoor zijn de chemo's 10 dagen uitgesteld geweest. Gelukkig, daardoor kon ze goed recupereren van de voorgaande chemo's.
Welke van de 2 blokken de zwaarste was, ik zou het niet weten. Maar de chemo's volgden zowel in blok 1 als blok 2 elkaar snel op. Voor Siel dikwijls (bijna heel de tijd) moeilijk te verteren.
We wachten nu op de resultaten van de beenmergpunctie die nog moet komen.
Waneer de punctie moet gebeuren is ons nog niet meegedeeld.
Na deze blokken zullen er nog wel 1 of meerdere volgen. Over het hoe en wat krijgen we na de resultaten van de punctie meestal uitleg. Wel weten we dat de volgende blok ook zwaar gaat worden.
Siel had vandaag een goeie dag. Joren en Liena zijn op bezoek geweest en daar heeft ze buiten spelletjes mee gedaan. Het deed ons en haar heel veel deugd om nog eens buiten te spelen.

2 opmerkingen:

Elly M zei

Hoi Siel,

eindelijk deze blok voorbij. Knap gedaan weeral hoor! Nu kan je hopelijk een paar dagen genieten van jullie gezinnetje thuis.
Doe het goed verder hoor.

Groetjes,
Elly M

Juf Magda zei

Dag Siel,

"Siel had vandaag een goede dag". Wat doet dat deugd om te lezen.
Een paar leidsters van je waren net even hier. Zo te horen, hebben ze elke dag aan jou gedacht en veel over je gebabbeld. Ze hebben je daar op kamp heel hard gemist. Toch ferm eh Siel dat ze zo dikwijls met je gebeld hebben.
Wat zal het voor iedereen deugd doen om weer thuis te zijn. Hopelijk kan je goed slapen en heb je morgen weer zo'n goede dag.
Tot de volgende eh Siel.

Juf Magda