maandag 2 juli 2007

Terug naar Leuven

Na een deugd doend weekend, met Charlotte zondag op bezoek geweest en een kermis achter de rug, zijn we dan toch deze morgen naar Leuven vertrokken.
Hoog tijd want Siel had 38.5° koorts.
Zoals verwacht bloed, bloedplaatjes en antibiotica voor de koorts gekregen. Er is bloed genomen om uit te zoeken van waar de koorts komt.
De mond blijft haar parten spelen, toch wil ze geen pijnpomp. De witte bloedcellen staan op 400 heel laag en het gevaar voor infectie is doordaar zeer hoog. Haar mond en andere wondjes kunnen pas herstellen vanaf 2000 witte bloedcellen. Maar midden in de 2de kuur zijnde gaan die nog niet stijgen, die moeten op dit moment laag blijven.
Chemo stellen ze uit, ze moeten eerst weten waar de koorts vandaan komt. Hopelijk geen enstige infectie, maar dat is weer een paar dagen afwachten. Het bloed staat op kweek.
Al is ze zwak toch probeert ze te fietsen, blijven bewegen, ook al is ze te ziek om uit bed te komen. Anders komt de kine en dat is geen vriendin van Siel.
Het eten voor morgen heeft ze al doorgegeven, morgen voor 12 uur daar zijn met het gewenste menu. Ziekenhuiskost gaat er bij haar niet in.
We moeten haar gewicht naar boven zien te krijgen anders komt er sondevoeding aan te pas. We proberen om dat zo lang mogelijk uit te stellen.

3 opmerkingen:

Els M zei

Martine,
Het is al weer een hele poos geleden dat we elkaar nog hebben gezien. Maar uit het oog is wel niet uit het hart!
Het lijkt me een bijna onmogelijke taak die jij als moeder nu moet vervullen. De zorg voor Siel met de bijhorende stress, je andere gezinsleden, het huishouden, je werk?, ...
Ik wens je hierbij heel veel sterkte. Maar uit ervaring weet ik dat je een doorzetter bent!
Groetjes
Els M

Juf Magda zei

Hey Siel,
Wat leuk dat we met jou via jouw blog kunnen babbelen.
Heb je het liedje al dikwijls beluisterd? Je kent het waarschijnlijk al vanbuiten.
Siel, je doet dat ongelooflijk goed daar in Leuven.Laat ze ginder maar eens zien wie je bent en met welke volhouder ze daar wel te maken hebben. Groetjes aan mama en papa en tot hoors.
Juf Magda

Kaat B zei

Hey Siel,

wij, Fien en ik, hopen dat de koorts snel zal minderen. Koorts hebben is voor niemand leuk en zeker voor jou niet.
Fien is deze nacht bij mij blijven slapen en ik de nacht daarvoor bij Fien. Hopelijk kunnen we met jou ook zulke slaapfeestjes houden in de toekomst.
Ga ervoor daar in Leuven en wij hopen zeker nog eens een keer op bezoek te komen.

Groetjes,
Fien en Kaat B