dinsdag 17 juli 2007

Terug thuis

De chemo van vandaag is de Asparaginase, een chemo intraveneus, loopt over 1 uur en 15 min spoelen.
bijwerkingen korte termijn:misselijk en braken - algehele malaise(koorts, hoofdpijn)
-kortademig - roodheid van de huid- jeuk -verlaagde bloeddruk
bijwerkingen lange termijn: gestooorde aanmaak van stollingseiwitten-suikerziekte-lever en alvleesklierbeschadiging-verwardheid
Deze krijgt ze heel vaak en is eigenlijk de rode draad in de behandeling en telkens is Siel behoorlijk ziek binnen de 24 uur.
Vandaag zijn we na deze chemo naar huis gekomen. Siel was in de wolken en sprong bij wijze van spreken uit haar bed.
We zijn zelfs naar de winkel kunnen gaan, want morgen wil ze al koken met de zussen. Al zeker pizza's staan er op het menu.
Thuis aangekomen hebben we Rune in de kadootjes gezet, en lekker gegeten van het Reties restaurantje.
Na het feestgedruis was Siel hééééééél moe en ziek en zit al vroeg in bed (18.00u).
Maar de blijdschap van het thuis zijn neemt al veel weg, toch voor even.
Mama neemt voor een groot stuk de verzorging van Siel op zich, terwijl papa het huishouden en de andere 2 het naar de zin maakt. Een zware taak nu we thuis zijn want we hebben geen bel boven het bed zoals in Leuven. We zijn nooit gerust als we thuis zijn. Vooral mama is altijd behoorlijk zenuwachtig. Doen we het wel goed? Is alles wel voldoende ontsmet? Het zo steriel mogelijk leven is een hele klus. Al het bezoek moet de komende dagen de handen goed ontsmetten voor ze binnenkomen, om infectiegevaar tot het minimum te herleiden. Met al die opeenvolgende chemo's gaan de witte bloedcellen weer pijlsnel zakken. Die zorgen voor onze weerstand in ons lichaam.
Siel heeft al elke dag telefoon gehad van de sterren op kamp, kei tof. Wij weten al veel te vertellen. Gisteren hebben we vernomen dat het weer daar niet mee zit, storm en regen. De tenten hebben behoorlijk te lijden onder de wind en de laarzen komen goed van pas daar. Benieuwd wat er morgen is geweest want dan gingen ze weer eens bellen. 4 à 5 sterren mogen dan hun verhaal doen aan Siel, kei tof. Dan is Siel toch een klein beetje mee op kamp.

1 opmerking:

ann zei

hoi Siel,

Fijn om samen de verjaardag van Rune thuis te vieren. Dubbel feest voor jouw Siel. Rani denkt dat je nu wel lekkere taart hebt gegeten.Jouw moeke bakt de beste! Siel, we moeten je bewonderen, blijven doorzetten en ook voor die kookploeg van het reties restaurantje. Nu mag jij morgen de chef-kok zijn, geniet ervan en voor iedereen smakelijk!
groetjes Rani en Ann