dinsdag 4 september 2007

Een goeie dag

Siel voelt zich echt goed vandaag. De mama komt naar Leuven. Siel kijkt er naar uit. De papa brieft door wat er geweest is en vertrekt direkt naar huis, voor de 2 zussen thuis zijn. We leven naast elkaar als partner nu.
Siel is naar school geweest vandaag. Als de kinderen goed zijn moeten ze naar de school gaan. Die is in een gebouw naast het ziekenhuis. Als ze echt te slecht zijn komt de juf op de kamer les geven. Rekenen stond vandaag op het programma. Na de les gaat ze weeral knutselen.
Bloedresultaat van de dag
Hemoglobine 9.6
Bloedplaatjes 44000
Witte bloedcellen 3400, Siel krijgt nog altijd het groeimiddel.
CRP 35 Blijft goed zakken
Geen koorts meer vandaag, eindelijk. Maar Siel begint wel te hoesten, in de gaten houden!
Vandaag nog eens bloed genomen om op kweek te zetten. Ze willen de bacterie opvolgen en zien hoe sterk ze nog aanwezig is.
Siel heeft nog altijd last in de rug (nekstreek), waarschijnlijk groeipijnen van het beenmerg. Op de foto van de longen was niks te zien.
De braakneigingen en de diaree zijn volledig gestopt.
De antibioticakuur is er 1 van 12 dagen. Waarschijnlijk maandag pas naar huis. Laat ons hopen dat ze niks anders meer in het bloed vinden, dat is altijd weer een paar dagen wachten.
Donderdag krijgt Siel haar volgende beenmergpunctie. Haar witte bloedcellen staan voldoende hoog. Als ze stoppen met het groeimiddel gaan die terug zakken zeggen de dokters.
De zakken met extra voedingsstoffen zijn vandaag stop gezet. 2 pompen minder om 's nachts op liggen te luisteren. Ze koppelen Siel enkel nog aan voor de antibiotica en die loopt over 1 uur om de 6 uur.
Het begint weer gaan door te wegen zo naar Leuven pendelen. Nog efkes volhouden is de boodschap.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Siel,

Het is leuk om te lezen dat het weeral beter gaat met jou. Ik hoop dat je maandag naar huis kan. Laat ons hopen dat je snel terug op de been bent, want waar is het leuker dan thuis, bij de zussen die ook wel allerlei te vertellen hebben over de school. Het gaat je goed Siel, en tot gauw.
Dikke kus,
Joke (Maes)

Janne zei

Dag Siel,

Gelukkig ben je weer wat beter. Was het een leuke wiskundeles? Vandaag en morgen mag ik niet naar school van de dokter. Maar ik ga veel liever naar school dan de pijn te hebben die ik nu heb. Maar daar kan jij van meepraten, hé Siel!
Daaaaaaaaaaaaaag!
Janne

Maria M zei

Goed dat het ziekenhuis een leuke school heeft he Siel,zo gaat je dag ook sneller voorbij daar,veel succes bij de behandeling he!
Tot morgen

Anoniem zei

Dag Siel,
wat goed dat je vandaag echt naar school kon! Hopelijk lukt dat morgen ook. In 5a mochten de kinderen vandaag iets goeds van elkaar vertellen. Weet je wat ze over u wisten te "stoefen"? Dat je zo goed kan knutselen en dat je heel goed kan luisteren als dat moet. Tof hé?
Slaapwel Siel en mama!
P.S. We hebben daarstraks geknutseld in de klas. Ik bezorg u de spulletjes daarvoor, dan kan jij dat ook maken en hangen we jouw werkje bij aan 't plafond.
juf Gerd

mevr. directeur zei

Hallo Siel,

HEEL FIJN DAT HET WEER EEN STUK BETER GAAT MET JOU!
Je moet de ziekenhuisjuf niet opjagen hé Siel, anders steek je trouwens je klasgenoten nog voorbij wat betreft de leerstof. Of is dat je bedoeling? (grapje natuurlijk)
Volgende week dinsdag komen de mensen van Bednet alles aansluiten en zien of het werkt. Hopelijk ben je dan thuis zodat je ervan kan genieten.

Groetjes,
mevr. directeur

ELS zei

Hey Siel,

Fijn te lezen dat het weer wat beter met je gaat!!!
Maar met jouw doorzettingsvermogen en zo'n geweldige mama en papa kunnen jullie alles aan!!!
Hopelijk mag je snel terug naar huis!!! Wij duimen voor je!
Nog eens bedankt voor al de energie die jullie nog vinden om in deze website te steken....
het is heel tof om zo op de hoogte te kunnen blijven....

Groeten
Erik, Els, Ynias en Caro

Anoniem zei

Dag lieve Siel,

Blij te lezen dat het beter met je gaat.
Je kan het schooljaar mee starten, is wel leuk é!
Nu frans leren, ooh wat leuk!!
Siel jij bent echt een sterke flinke meid nog even en je bent erdoor.Samen je met lieve mama en papa en tuurlijk uw zusjes lukt het je zeker!
lieve groetjes van
André (kembo) en Chris

Fien De Witte zei

Hey Siel,
Ik heb gelezen dat veel mensen een berichtje achterlaten en ik wou dat ook, dus hier ben ik...
Ik las dat het al beter gaat met jou en dat doet me veel plezier.
Het was heel leuk om jou aan de telefoon te horen op de eerste schooldag.
Veel beterschap,
xxx
Fien De Witte

Anoniem zei

Hoi Siel,

Ook wij zijn blij te lezen dat het opnieuw een beetje beter met je gaat, volhouden zo! Zondag op de chiro was het afscheid, het was de laatste keer dat de sterren samenspeelden. Binnen twee weken is het overgang en krijg je ook nieuwe leidsters, maar daar zal je nog wel iets van horen. Het was fijn om nog een laatste keer samen te spelen en frietjes te eten. Toch hebben we ook veel aan jou gedacht, hopelijk blijft het de goede kant uitgaan! Alle sterretjes en hun leidsters duimen voor jou en je familie. Doe zo verder!!

Groetjes
De sterrenleiding