maandag 3 september 2007

1ste schooldag

Ik begin vandaag met het bloedresultaat van de dag.
Hemoglobine: 9.2
Bloedplaatjes: 37, gezakt tov gisteren.
witte bloedcellen: 2300, zo hoog al!
CRP: 42.7 blijft dalen
Siel had vandaag en nog betere dag dan gisteren. Wat wil je, met zoveel witte en de CRP daalt nog elke dag. Het verschil is duidelijk merkbaar. Veel minder rustpauzes. 1 keer vraagt ze iets voor de rugpijn, die blijft toch aanhouden. Als ze morgen nog pijn heeft gaan ze een foto nemen van de longen.
Vanaf vandaag mag ze haar kamer terug verlaten, het infectiegevaar naar anderen toe en van anderen om iets bij te krijgen is verdwenen. Ze bezoekt de knutselruimte.
In de namiddag mag er de paal zelfs efkes af. Papa en Siel gaan efkes buiten, frisse lucht opsnuiven. Als het tijd is voor de antibiotica koppelen ze haar terug aan.
Het schoolritme is begonnen. Voor elk van de drie een eerste kennismaking met hun nieuwe
leerkracht of school. Bij Siel is ze niet nieuw want het is juf Martine van vorig schooljaar. Haar nieuwe blijven in Retie nog even wachten.
Siel heeft naar trapop gebeld om kennis te maken met haar klasgenootjes. Alle partijen waren in de wolken om elkaars stem te horen.
Morgen kan ze in de boeken vliegen die mama van 5a gekregen heeft. Juf Martine heeft zelfs beloofd dat bednet ook in Leuven in orde gaat komen. Siel is het eerste patiëntje in Leuven die de kans krijgt om met bednet te werken. Er moet nog het nodige gebeuren, nog even geduld.
De samenwerking tussen de scholen loopt fantastisch, het geeft een warm gevoel. Vooral trapop springt eruit, hun inzet naar Siel toe, onvoorstelbaar!!!!
Siel is in de klas van 5a toch een beetje aanwezig. Een grote foto van Siel staat op de bank waar de computer gaat komen, mooi gedaan, bedankt!!!!
Op naar haar eerste Franse les morgen.

3 opmerkingen:

Juf Magda zei

Bonjour Siel,

Toch niet terug naar het vierde leerjaar, Siel? Juf Nicole en ik hadden je anders nog graag bij ons in de klas gehad maar zo werkt dat niet zeker. Nee, nee, doe dat daar in het 5de leerjaar even goed als bij ons. Veel succes met de Franse les en de rest natuurlijk.
Wat was ik blij toen juf Gerd uitgelaten over het telefoongesprek met jou en de klas vertelde. Ze kon er niet over zwijgen. "Wij zagen Siel aan de andere kant van de lijn lachen", zei ze. Dat deed pas deugd om te horen. Wij zijn allemaal zo trots op je Siel! Je doet dat daar echt ongelooflijk!! En mama en papa, nog eens 1000x bedankt voor jullie berichten elke dag. Wij beseffen nog niet half hoe jullie alles klaarspelen.

juf Magda

Anoniem zei

Dag Siel,

Blij te lezen dat het alle dagen wat beter gaat. Blijkbaar is voor U de eerste schooldag ook begonnen. Ik ben eens gaan kijken naar de website van trapop en de foto's van jou klas. Het is heel tof dat ze jou op die manier welkom heten op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Ondanks je ziek zijn hoor je er helemaal bij. Nu nog een lieve ziekenhuisjuf en een vlekkeloze installatie van bednet en dan is alles compleet. Hopelijk is voor Talle en Rune de eerste klasdag ook meegevallen. Dus ook aan jou een heel fijn schooljaar toegewenst.

Groetjes,

Erik Dries.

sandra en co zei

Siel,
Bonjour, je suis Sandra, la mama de Charlotte et Emilie. Ja, zo gaan wij binnenkort met mekaar praten, ok? Wij wilde even nen dikke proficiat sturen, dat hebt ge al goed gedaan hoor, zo vechten!!! Nu zal het waarschijnlijk weer beetje bij beetje beter gaan. Ik zal met uw mama afspreken wanneer we je nog eens kunnen komen bezoeken, ok? Begin al maar te denken met wat we je nog eens plezier kunnen doen!
Dikke knuffels van de Varendonckskes.