maandag 17 september 2007

Een rustige start van blok 4

Vandaag had Siel toch een goeie dag. De temperatuur is weer normaal, enkel het hoesten blijft.
Mama heeft toch naar Leuven gebeld, morgen op controle. Normaal moet elke maandag de katheter van Siel doorgespoeld worden en de afsluitdopjes vervangen. Dit waren ze vergeten te zeggen. Mama dacht eraan en vroeg of dit nog nodig was deze week. "Zeer zeker niet vergeten te komen hoor!" Dit is de eerste keer dat we zolang thuis zijn en daarom moet dit toch nog gebeuren. Zo zie je maar, we moeten ook aan alles denken. Hier in de ziekenhuizen kennen ze deze katherter niet naar het schijnt, anders konden we dat hier doen.
Nu kunnen we alles nog eens goed laten checken, bloed en katheter en longen, dan zijn we weer gerust. Als de witte voldoende hoog staan kan Siel zich een beetje meer veroorloven. Toch blijven we voorzichtig. Bij alles wat we extra willen doen, toestemming in Leuven vragen.
Siel heeft weer de les via de computer gevolgd, er was zelfs een toets van frans. (Moeilijk, ernaast zitten en zwijgen.) Siel had zich heel goed voorbereid, geen probleem. Deze keer was de klank uitgevallen. Wij konden alles horen van de klas maar Siel kon niks terug zeggen, vervelend. Hopelijk lukt het de volgende keer weer wel goed.
Namiddag privé les van Joke. Het klikt goed tussen die twee.
Vandaag beginnen we aan blok 4. Om 9 uur deze avond 1 pilletje en dit 42 dagen lang.
Volgende maandag 24 september terug binnen voor 4 dagen.
Een rustige start in vergelijking met de vorige keren.

9 opmerkingen:

Maria M zei

Wij duimen voor een heel goed verloop van blok 4,en het beste voor morgen in Leuven.

Anoniem zei

Dag Siel,

Het was vandaag nog maar de eerste dag dat juf Gerd met alle apparatuur moest werken. Het was nog een beetje moeilijk, al lukt het toch al behoorlijk goed. Binnen enkele dagen loopt het allemaal van een leien dakje hoop ik.
Ik vind je ongewoon ijverig en plichtsbewust.. zelfs een beetje grappig. Ik denk dat je voortdurend voor de webcam en laptop wil zitten. Je wil er echt bij betrokken zijn, dat vind ik fijn hoor. Jij bent volgens mij een ideaal meisje om te kunnen genieten van bednet.
Vandaag is er een journalist van Gazet van Antwerpen in de klas geweest om naar de mogelijkheden te komen zien. Hij gaat nog deze week een artikel over jou schrijven in de krant. Vorige week stond er ook al een artikel in het Laatste Nieuws.
Jij mag hier in de Kempen echt wel met de primeur gaan lopen: je bent echt het 1ste kind dat Bednet heeft. Leuk hé.
Zondag zal Bednet waarschijnlijk ook een standje hebben op de benefiet; dan kun jij Lisbeth ook eens zien die voor dit alles gezorgd heeft.
Ik hoop dat deze 4de blok toch wat beter te verwerken is dan de vorige, maar daar heb ik toch vertrouwen in.

Dag Siel, alvast tot op het scherm!
Groetjes van mevr. directeur

Anoniem zei

Hallo,

Hier de mama van Nora (Leuven). Die verhoging is inderdaad zenuwslopend. Maar het is toch goed afgelopen. We een hele primeur zeg, bednet! Ik zal alvast de kranten maar goed in de gaten houden. Wij zijn uiteindelijk vandaag mogen starten met de chemo (met 4 dagen uitstel). Woensdag mogen we dan eindelijk weer naar huis. Dat heeft zoals gewoonlijk weer een eeuwigheid geduurd. Vandaag is het ier superdruk geweest. Alle bedden lagen vol, vele kleintjes vandaag! 27 september moeten we weer binnen, dan kunnen we jullie misschien nog wel zien.
Bye, bye
Nora en mama

Janne zei

Hoi Siel (en de rest),

Goed dat het weer wat rustiger is voor jullie allemaal. Dan kunnen jullie allemaal weer wat op krachten komen.
Blijf het zeker kalmpjes aan doen, zodat je zondag paraat bent!!
Veel goeie moed voor de volgende blok en nog veel plezier met bednet.
Groetjes
Krista (en Laurien, Janne en Patrick natuurlijk)

Anoniem zei

dag siel
het gaat je goed met de bednet ,
maar Frans is niet zo leuk he'
blog 4 komt maar denk nu maar aan zondag dat is veel plezanter
we zullen er ook zijn
we duimen allemaal voor jullie
groetjes ERIK _MARNY _JOREN enLIENA

Anoniem zei

We duimen dat alles heel goed mag verlopen. Wel super hé dat bednet. Kijk nu maar uit naar zondag en ik hoorde dat het zonneke zeker van de partij zal zijn. Succes!

Chris,Martine, Jens en Goele

laura zei

Hey,
Siel.
Ik vond dat je er te maandag perfect uitzag!!!

laura zei

Hey,
Siel.
Ik vond dat je er te maandag perfect uitzag!!!

laura zei

Hey,
Siel.
ik vond dat je er te maandag perfect uitzag!!!