zondag 20 januari 2008

Vandaag al binnen

Ja, het is niet gelukt!
We zijn vandaag binnen gekomen.
Siel is sinds gisteren weer slap en moe. Charlotte was nog even komen spelen, en Siel was daar héél blij mee.
Ze wacht al zolang op een vriendje. Voor de transplantatie wou ze nog vele leuke dingen doen. Alleen, haar witte laten het niet toe.
Vandaag is Siel héél moe en lusteloos als ze uit haar bed komt. Deze middag kon ze nog een beetje eten bij moeke, maar als we thuis komen is ze op.
Mama neemt de koorts en ziet dat ze aan het stijgen is. Ze weet al hoe laat het is en wacht niet af. Siel krijgt dafalgan.
De valies is direkt klaar. Na zo dikwijls te moeten pakken kennen we de knepen van valiezen maken.
Wie rijdt mee, mama of papa? Siel wil dat mama mee gaat.
Papa blijft thuis voor de twee zussen, die naar de chiro zijn. Voor hen gaat het leven gewoon door.
Onderweg is Siel echt héél ziek. Om de haverklap vraagt ze:"Is het nog ver?" Wat is het dan ver hé. 1 uur en een kwartier is dan héééél lang als ze zo ziek is.
In leuven aangekomen staat er een heel peleton verpleegsters ons op te wachten. Ik had thuis al verwittigd dat we gingen komen.
Er wordt direkt gestart met een bloedname (Cultuur=op kweek), Siel heeft 39.5° koorts bij het binnen komen. Oei, zo hoog mama is geschrokken. Den dafalgan was niet voldoende deze keer.
Siel voelt zich héééééééééél slecht. "Het lijkt gelijk als in augustus." zegt ze.
Braken, misselijk alles ineens.
De bloedwaarden geven aan dat Siel plaatjes tekort heeft, ze staat op 4000, en ze heeft geen witte ni meer. Dan is een infectie niet tegen te houden.
De dokter komt langs en beslist om direkt met antibiotica te starten, 2 verschillende en met een breed gamma.
Welk beestje Siel te pakken heeft weten we pas over een paar dagen.
De koorst blijft nu nog rond 38.6°, veel te hoog. Siel heeft het max aan medicatie gekregen. Afwachten wat de nacht gaat brengen.
Siel is boos dat ze haar plannen niet heeft kunnen waarmaken en gerust dat we hier zijn. Thuis vertrok ze niet graag, ze wil altijd haar doel halen en wachten tot het uiterste.Papa en ik daarentegen kunnen niet vlug genoeg hier zijn. Hier zijn we "geruster".
We gaan nu wat proberen te slapen. Hopelijk stijgt de koorts niet te fel en pakt dat beestje al ne ferme schrik van deze antibiotica.
Tot morgen.

Bij deze wil ik iedereen ook eens bedanken die bloed en of plaatjesdonor zijn. Voor Siel en vele anderen van levensbelang. MERCI!!!!!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Siel,
Dit was wel even schrikken,
hopelijk doet de antibiotica vlug die beestjes allemaal dood zodat je snel weer beter wordt. Je hebt het al zo dikwijls laten zien hoe sterk je bent, dit gaat ook zeker weer lukken met de steun van je mama, papa en zussen,moeke en voke en iedereen die met je meeleeft. Hou jullie sterk.
Groetjes Fam.Maes

Anoniem zei

Dag Siel,

ik ben blij dat je zo genoten hebt dat Charlotte mocht komen spelen! Nu komen er weer moeilijke dagen... Dat is zo spijtig en wij zouden het allemaal anders willen. Maar wat een geluk dat jullie altijd terecht kunnen bij dat peloton verpleegsters!! Martine, samen met hen en andere lotgenoten moeten jullie het deze keer weer kunnen volbrengen. Mogen al onze gedachten aan jullie een heel klein beetje helpen...

Veel goede moed,
juf Gerd

Anoniem zei

Hoi lieve Siel,

Ik kreeg vanmorgen post op mijn kamertje! Een heel mooi kaartje, echt waar! Ik heb ni veel energie meer over, maar ik kon het nog net opbrengen om met mijn vingertje eens over het kaartje te wrijven.
Ik begrijp heel goe hoe miserabel je je voelt. We delen dezelfde pijn, misschien maakt het dat watdraaglijker. Samen komen we er wel doorheen lieve Siel.
Ik hoop echt dat we binnenkort nog eens samen kunnen spelen.
Dikke kus en wordt snel weer beter!

Nora, xxx

Maria M zei

Hopen dat Siel weer snel mag herpakken.
Kaarsjes branden elke dag.

Anoniem zei

Dag Siel,

Ook bij Bednet duimen we heel hard dat je snel weer beter bent! We zijn altijd blij als we lezen dat je weer in de les zit, dat betekent dat je je fitter voelt!
Laat gauw de zon weer schijnen in het bos. Alle dieren zitten ongeduldig op je te wachten ..
Lieve groet,
Lisbeth