donderdag 7 februari 2008

Efkes thuis.

We zijn thuis, maar voor efkes.
Sinds Siel terug is van IZ, heeft ze last van haar ogen. Ze kan de ondertiteling op TV niet meer lezen, troebel zicht. Vervelend!
Siel brengt samen met papa een bezoek aan de oogarts. Wat blijkt, Siel heeft een infectie op haar ogen. Ze vermoeden een schimmelinfectie.
Woensdag voor we naar huis mogen staat daarvoor nog een uitgebreid onderzoek gepland. Om 11.30u een scan van het hoofd, hiervoor krijgt ze kleurstof ingespoten om alles goed in beeld te brengen. Om 12.00u oogonderzoek, waarvoor we met een pendel naar St. Rafaël moesten. Siel moet nuchter blijven want het zal onder narcose gebeuren. Wat nu weer?
Siel mag tot 9.00 u nog eten, daarna niks meer. Johan onze verpleger komt te vertellen dat de verplaatsing naar St.Rafaël niet doorgaat maar dat het in GHB gaat gebeuren en om 16.00 u. Daar gaat onze vakantiedag, weeral eentje minder.
Ons geduld met onderzoeken raakt op. We kunnen echt niet veel meer verdragen.
Siel blijft dus de ganse dag nuchter en om 15.30 u komen ze ons halen.
Siel ligt rustig te wachten maar ze is bang voor de pijn achteraf. De dokter komt vertellen wat hij van plan is.
Ze vermoeden dat er een schimmelinfectie is en die moet behandeld worden met een injectie in het oog. Om zeker te zijn dat ze de juiste diagnose hebben gaan ze een punctie van het oogvocht doen. Dat alles is ook nodig naar de transplantatie toe. Siel moet infectievrij zijn.
Siel vraagt hem of ze achteraf nog iets gaat voelen, zijn antwoordt is, "nee je gaat geen last hebben achteraf". Siel is gerust gesteld en ondergaat weeral.
Ik mag bij Siel blijven tot ze slaapt en dan wachten in de wachtzaal tot ze wakker is.
Na 15 min. mag ik al bij haar. Ik hoor ze vanop de gang al brullen van de pijn.
"Geen pijn!" roept ze "die dokter heeft gelogen, ik hou het niet uit!!" gilt ze.
Ze krijgt pijn medicatie maar vooraleer die werkt zijn we weeral een hele tijd verder. De dokter van dienst komt langs en informeert wat er is gebeurt bij Siel. Hij belt naar St. Rafaël om informatie in te winnen, dit is hier een ongekende behandeling. Alles ivm de ogen gebeurt in St. Rafaël.
"Natuurlijk zal ze pijn hebben, die punctie is pijnlijk" zegt de verpleegster aan de andere kant van de telefoon. En dan moet je rustig blijven, niet uit uw kram schieten. Het zoveelste dat Siel moet ondergaan.
Siel wil terug naar de kamer. Ze is rustig en heeft honger, de pijn is onderdrukt.
We worden afgehaald door verpleegster Griet. Het is ondertussen 19.00 u. Op de kamer aangekomen heeft Siel zin in frietjes, de dokter onderzoekt Siel of de buik ook al wakker is en ja, ze mag eten.
Siel mag kiezen of ze blijft of ze gaat naar huis. Dan is de keuze vlug gemaakt.
Ik vertrek met een klein hartje, "wat gaat het deze nacht worden met de pijn?" We komen rond 21.30 u thuis.

De nacht is verstoord geweest door pijn tot 2x. Pijnstillers en ze slaapt verder. Normaal moesten we vandaag terug naar Leuven maar dat is afgeblazen. Als Siel de pijn kan verdragen mag ze thuis blijven, morgen om 7.00 u in Leuven zijn voor verdere onderzoeken. Onderzoeken of controles ter voorbereiding op de transplantatie.
Onze vakantie zal maar heel kort zijn wantook volgende week zijn er onderzoeken gepland. Siel is teleurgesteld, de moraal zit laag. Hopelijk lukt het ons nog om die terug hoog te krijgen.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag allemaal,

het blijft moeilijk om een beetje vakantie te hebben voor jullie. Mogen we hopen dat Siel volgende week een beetje les kan volgen via bednet? Dat zou jullie allen goed doen! We duimen ervoor.

We denken aan jullie!
Juf Gerd

ann zei

Hoi Allemaal,

Spijtig dat er nu dit weer moet tussen komen, probeer maar eventjes te genieten van je eigen bedje en het lekker eten thuis.

groetjes ann

Janne zei

Dag Siel,

Ze sparen je echt niet hé! Weeral nieuwe onderzoeken, weeral pijn,... Jij moet er toch maar weer door, en je mama en je papa en je zusjes!
Houd vol, meisje! Geniet van het thuis zijn. Wij blijven veel aan je denken, hoor, in de hoop dat het jou een beetje zou kunnen helpen.

Anoniem zei

Hoi Siel,

hou je goed meid.
We branden elke dag een kaarsje voor je.
We denken aan je.


GROETJES,
Fien,Sien en Kaat!

Anoniem zei

Dag allemaal,

Ik wil gewoon laten horen dat ik een heel, heel klein beetje kan meevoelen door welke lange tunnel jullie gaan. Ik vind het zeer normaal dat de moraal wat laag zit. Na alles wat jullie de afgelopen weken hebben doorstaan, moet er al het één en ander plaatsvinden om het licht aan het einde van deze tunnel terug te zien. Weer is er een (onverwachte) bocht in de tunnel, waardoor dat licht nog niet voluit te zien is. Van geduldig zijn weten jullie intussen alles, ik snap dat dat ontzettend moeilijk en hard is. Er zal een dag komen dat het licht voor jullie weer volop zal schijnen. Even hebben jullie het uiteinde van de tunnel al gezien, met de uitslag van het beenmerg. Houd er allemaal de moed in, jullie geraken die tunnel uit!
Zuig alle moed van jullie supporters maar op...

Groetjes,
mevr. directeur, Greet V.

Maria M zei

Toch nog efkes thuis geraakt,gelukkig maar he Siel.
Wat is het toch ingewikkeld ,ziek zijn.
Morgen word weer een beetje moeilijke dag maar wij zullen stil op de tribune wachten, en duimen dat je geen pijn zal hebben,en de kaarsjes zullen ook al vroeg branden.
Nu zul je hopelijk al in dromeland zijn,dus slaap maar verder,en dan gaan wij dat ook weer doen.
Dag allemaal!

Anoniem zei

Dag allemaal,

Weeral een tegenslag die jullie moeten verwerken. 't Is toch allemaal niet eerlijk, zo op de proef gesteld worden. Martine, jij die zich een paar dagen geleden nog een beetje schaamde omdat je zo gelukkig was met het goede nieuws dat jullie toen kregen terwijl dit bij anderen niet zo was. Nu moeten jullie elkaar weer troosten en opbeuren. Probeer het toch vol te houden, want Siel heeft jullie allen toch zo hard nodig. Zij moet alles ondergaan. Ik weet wel dat een moederhart- net als een vaderhart- ook bloedt als één van haar kinderen lijdt. Als het kon, zou je haar alle leed willen besparen.
Siel, ik wens uit het diepst van mijn hart dat je zo snel mogelijk en pijnloos hiervan mag herstellen. Hopelijk helpt het Reties restaurantje om je krachten te verdubbelen en je vechtlust op te bouwen. Wij geloven in je!

Veel sterkte,
juf Nicole

liesbeth zei

Ik lees elke avond jullie verhalen en ben nu weer met verstomming geslagen als ik lees wat jullie allemaal te incasseren krijgen en hoelang het allemaal blijft duren.
Konden we maar helpen.

Lisette van Frans Van Campfort

liesbeth zei

Ik lees elke avond jullie verhalen en ben telkens met verstomming geslagen als ik lees hoeveel jullie te incasseren krijgen en hoelang het toch allemaal blijft duren.
Konden we maar helpen.

Lisette van Frans Van Campfort