donderdag 3 april 2008

Dinsdag

Vandaag beslissen we om met de kinderen een fotoreportage te doen bij een fotograaf.
Mama wil echt mooi foto's van Siel. De smoes is voke wordt deze maand 70, een mooi kado dachten we met zijn allen.
Siel is in de wolken. Bij een echte fotograaf.
Voor de middag gaan we shoppen, nieuwe kleren. Weer is Siel in de wolken, ze kiest volgens haar de mooiste kleren van de winkel en een nieuw hoedje, het past haar als gegoten.

Mama heeft een fotograaf buiten dorp gekozen, 1 iemand die nog niks van ons weet. Want er gaan al veel geruchten rond in het dorp en dat willen we vermijden. Aan de telefoon legt mama uit wat de bedoeling is. Ik heb een goeie gekozen, ze begrijpt mijn probleem.

We maken ons allemaal klaar en stappen in de auto. Siel en de zussen zien het helemaal zitten, ze kijken ernaar uit.
Bij de fotograaf aangekomen is het ijs direkt gesmolten. Hoewel het een vreemd persoon is speelt ze en gekt ze met de kinderen en algauw komt er een fotoreportage om nooit meer te vergeten. Siel heeft met volle teugen genoten, iets wat haar op het lijf geschreven is. ze neemt pozes aan alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Genieten!!
Papa en mama durven elkaar niet aan te kijken bang dat ze in tranen gaan uitbarsten en dat is helemaal niet de bedoeling.

Het is een geslaagde dag geweest. 's Avonds gaan de kinderen bij moeke en voke slapen. Wij willen hen ook nog laten genieten van een goeie Siel.

Alles wat Siel doet wordt zo opgenomen en opgeslokt. Héééél raar!!!

Weer gaan we een afschuwelijk nacht in. Beiden liggen we wakker en woelen en wenen. We willen Siel niet kwijt!!! Hoe moet het toch zonder haar!!!!

Geen opmerkingen: