donderdag 19 juli 2007

chemo halen

Deze morgen vroeg uit de veren, Siel moest tussen 9 à 10 uur in Leuven zijn.
Na een bloedcontrole kreeg ze weer chemo. Asparaginase(dinsdag ook gehad), deze krijgt ze vaak en telkens is ze goed ziek. Haar bloed herstelt goed, dat horen we graag.
Siel vraagt voor ze in Leuven vertrekt medicatie tegen het misselijk zijn. Als ze thuis komt (15.00u) is daar niet veel meer van te merken. De autorit is er teveel aan. Braken, misselijk en diaree alles ineens. Met het braken ben ik solidair met Siel. Mama geeft terug medicatie, het maximum.
Je kind ziek zien is moeilijk om dragen. Ik ben altijd blij als de tegenmedicatie begint te werken. Telkens is het weer anders, het is altijd afwachten welke van de nevenwerkingen we nu weer gaan krijgen.
Tegen de avond gaat het beter, we gaan zelfs efkes wandelen. Tot aan 't winkeltje hier en dan in de rolstoel verder tot aan 't bos. Het doet haar goed om buiten te zijn.
Tegen dat ze moet gaan slapen heeft ze erge krampen. Even Leuven bellen om te vragen welke medicatie we nog mogen geven. Een pijnstiller, hopen dat het werkt.
Morgen een dag zonder die gemene chemo. Even bekomen, maar niet voor lang. Zaterdag terug deze gemene chemo.
Morgen had ze graag met moeke koekjes gebakken, hopen dat het lukt.

1 opmerking:

Sien zei

hey Siel,

Hier zijn we weer. Weet je wie we zijn? We zijn Sien en Talle.
We zijn nog maar pas wakker en we sliepen dezekeer vroeger, dan gisteren. Maar dat was ook niet vroeg, dat was om 23.00u een half uurtje vroeger. Je zult je wel snel beter voelen na die zware chemo.

groetjes, Sien en Talle en nog veel beterschap.