dinsdag 21 augustus 2007

chemo halen

Siel en papa zijn deze morgen om 7.30 u vertrokken. Na een bloedcontrole de asparaginase gekregen.
Hemoglobine of rode bloedcellen 10.2
bloedplaatjes 68.000, zakken fel
witte bloedcellen 500, infectiegevaar
Gisteravond was het moeilijk om in te slapen, braken, misselijk en diaree tot een stuk in de nacht.
Hopelijk werkt vandaag de tegenmedicatie beter als gisteren.
Morgen weer vrij van chemo en donderdag terug.
Nog twee te gaan en blok 3 is gedaan. We tellen echt af. Misschien blijven we gespaard van infecties, laat ons hopen.
Infecties voorblijven is moeilijk, er zitten altijd bacteriën in ons lichaam die slapen. Als ze toeslaan heeft Siel geen weerstand om zich te verdedigen. Steriel eten is een noodzaak. Alles vers, niks 2 dagen eten vb. soep. Kleine flesjes drinken, eigenlijk alles in kleine verpakkingen. Alle rauwe groenten en fruit schillen, alleen wassen is niet genoeg. Geen sla, geen aardbeien, geen druiven, geen frietjes afhalen of ander eten. Het zijn dikwijls lekkere dingen voor Siel die ze moet missen. Onnoemelijk vaak handen wassen en ontsmetten. Handen afdrogen met keukenrol, handdoeken zijn niet steriel genoeg. Geen contact met dieren of mensen bezoeken met huisdieren. Niet in kleine ruimtes met veel mensen. Deurklinken vaak ontsmetten, kleine dingen geven een wereld van verschil. We doen ons best om dit zo goed mogelijk te doen en te blijven volhouden.

1 opmerking:

Elly M zei

Hallo allemaal

jullie doen het daar allemaal zo goed, petje af hoor!
Siel probeer vol te houden hoor, het einde is in zicht, daarna kan je weer een beetje op adem komen en aan leukere dingen denken dan chemo.
Voor alle anderen thuis is het nu natuurlijk extra moeilijk. Wij kunnen ons dat niet voorstellen wat het moet zijn om alles zo steriel mogelijk te houden. Knap werk van jullie allemaal.

Groetjes,
Elly M