zondag 2 september 2007

Laatste vakantiedag

Gisteravond is Siel zonder extra medicatie gaan slapen. De nacht is redelijk verlopen. Ze had nog veel pijn in haar rug. De dokters denken groeipijnen van het beenmerg dat zo fel bezig is of te veel in bed liggen. Met pijnmedicatie lukt het wel.
Siel had vandaag een nog betere dag dan gisteren. Ze slaapt nog wel veel maar zit ook al meer rechtop. Het eten blijft erin, dat geeft haar terug vertrouwen.
het bloedresultaat van de dag.
hemoglobine: 9
bloedplaatjes: 43000
witte bloedcellen: 1200, zo snel is het nog nooit gegaan, het groeimiddel werkt goed.
CRP: 57.4
hartslag: 100
Koorts blijft rond 37.5° is goed, ze moet niks meer voor de koorts.
Vandaag zijn er twee van de drie antibioticum gestopt. Enkel die voor het beestje blijft ze deze week nog doorkrijgen. En die doet zijn werk goed als we de CRP van deze week vergelijken.
Siel zit te wachten op de juf van de ziekenhuisschool, ze wil echt starten in het vijfde. Spijtig dat ze niet thuis is dan konden we een bezoekje aan de school brengen.
We zitten precies in een achtbaan met onze emoties. Hééééél laag, heel hoog en pijlsnel.
Vorige zondag met héél veel stress binnen gegaan, ik was erop voorzien maar niet dat het zo erg ging worden.
Het ene is nog niet verwerkt of er staat ons al wat anders te wachten. We weten met onszelf geen blijf, heel raar. We moeten spurten in plaats van lopen.
Morgen Talle naar het middelbaar, de stress druipt eraf. En Rune naar het tweede leerjaar, we weten nog niet bij welke juf ze zit. In al onze haast gewoon geen tijd hiervoor gehad, spijtig vind ik.
We beleven alles heel anders nu, alle aandacht en zorg gaat naar Siel. Het is moeilijk om een juist evenwicht te vinden. Soms hebben we het gevoel dat we tekort schieten met die andere twee.
Het leven van dag tot dag vind ik nog altijd moeilijk te aanvaarden, van plannen komt niks in huis. Het valt toch in het water.
Vandaag was het de laatste vakantiedag, we hadden de laatste week graag anders gezien.
Vol goede moed beginnen we aan een nieuw schooljaar.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Martine,
ik weet niet of je dit nu nog leest, maar ik meld nog even dat Rune bij juf. Leen zit!
Dag,
juf Gerd

juf Ingrid kleuterschool Spelewei zei

Hallo

Dat heb je weer knap gedaan Siel! Het was heel moeilijk, maar vanaf nu gaat het weer alle dagen een beetje beter. Ja, wij beginnen morgen weer een nieuw schooljaar. Jij kan binnenkort ook via Bednet naar het 5de leerjaar! Kan je kijken naast wie je in de klas zit!
Troost u Martine, je kan niet alles tegelijk! Siel komt nu op de eerste plaats. Talle en Rune zullen het wel begrijpen. Als je voelt dat je ze nu tekort doet, kan je het nadien weer goed maken.
Het ergste van deze blok hebben jullie gehad! Het gaat de goede kant uit. Dan kunnen jullie ook weer op krachten komen. Misschien kunnen jullie in de paardenmolen stappen, die gaat heel wat rustiger dan de achtbaan.
Talle en Rune een goede start van het nieuwe schooljaar!
Siel, de ziekenhuisjuf komt er aan!

Groetjes

Juf Ingrid

Elly M zei

Hoi allemaal,

we zitten elke dag vol ongeduld te wachten op nieuws. Deze week hebben we de spanning met z'n allen meegedragen hier thuis. de laatste dagen was het echt een deugd om het nieuws in positieve lijn te zien veranderen.
Siel, je krijgt zeker al een 10 op 10 voor doorzettingsvermogen. Mama en papa verdienen voor samenwerking ook zeker een 10/10.

Veel succes Siel in de ziekenhuisschool, Talle op de Rozenberg en Rune bij juf Leen.

Groetjes,
Elly M

Katleen zei

Dag Martine,

Ik ben blij te lezen dat het weer een beetje beter gaat. Het gaat de goede kant uit. Rune zit bij juf Leen in de klas samen met Emilie, Emma, Jolien,... Luna en annelou zitten bij juf annemie.
Ik wens jullie nog heel veel sterkte moed en jullie komen er wel!!

Groetjes

Katleen

Anoniem zei

Dag Martine en Dirk,

Blij te horen dat het weer beter gaat met Siel. Hopelijk kan de ziekenhuisjuf haar nog extra opfleuren en kan ze er nog extra krachten uitputten. Ze is ongelooflijk sterk met een enorm doorzettingsvermogen,dat heeft ze vast en zeker van jullie, knap !
Het evenwicht in jullie gezin komt vast en zeker terug. Maak je daar geen zorgen over. Er zal heus niemand te klagen hebben. Hopelijk kunnen jullie snel een pauze nemen om weer even op krachten te komen en weer te genieten van elkaar.
We duimen voor jullie allemaal !!!
Jef & Hilde Bosch

Maria M zei

Voor Talle en R
une een goede start gewenst.
Siel voor u blijven we duimen!

familie Van Hout zei

Hallo Siel Martine Dirk Talle en Rune.
Fijn om te horen dat het al een beetje beter met je gaat,Siel. Hopelijk mag je vlug weer naar huis, zodat jullie weer een beetje op adem kunnen komen.Volhouden Siel, je bent een dappere meid.En Rune was het leuk op school de eerste dag? dat zal wel.Hoe was het op de Rozenberg, Talle? Even wennen of valt t al mee? Succes hè, doe je best.Martine en Dirk hou jullie goed.
Groetjes van ons allemaal.

Anoniem zei

Beste Siel,
gisteren schreef ik "Tot morgen" en mevrouw directeur stelde voor om je mama(papa)vandaag naar school te laten bellen. Je liet er geen gras over groeien,zeg! Ik schrok deze morgen echt toen bleek dat jij aan de lijn was! Je klonk zo vrolijk aan de telefoon dat ik het nu nog niet helemaal kan geloven dat je na zo'n zware week zo dapper uit de hoek kan komen! Je had die gezichten van sommige kinderen moeten zien! Ook zij waren verrast en sommigen reueueuzeblij dat ze tegen jou iets konden zeggen. Ook zij leven allemaal met je mee!
Vandaag hebben we je al gehoord en hopelijk kunnen we je vanaf volgende week ook zien. De installatie van de Bednetcomputer is beloofd voor volgende week dinsdag. Dus aftellen maar.. (Zou je dan misschien al thuis kunnen zijn?)
Je mama heeft daarstraks al heel wat schoolboeken meegenomen. Als je kan, (ik weet dat je zit te popelen om te leren) mag je voor Wiskunde les 2 en voor Spelling en Frans al gerust de eerste les proberen te maken. Met de ziekenhuisjuf erbij moet dat zeker lukken!
Siel, we hebben nog een kleine verrassing voor je ! Daarvoor moet je even op de site van onze school kijken.
Groetjes,
juf Gerd