zaterdag 1 september 2007

Blijven werken

Papa was gisteren dan toch komen slapen. Mama is met Talle naar de kennismakingsavond van het middelbaar geweest. Een grote stap voor die grote zus, het eerste middelbaar. Het leven thuis gaat door. Al zouden we het dikwijls anders willen, want het is heel hectisch als we naar Leuven moeten komen.
Siel haar dag is rustig begonnen. Ze probeert met iets te drinken. Een volhouder, al moeten we haar aanmoedigen. Er is paniek bij Siel als ze moet eten of drinken, met hele huilbuien. Gisteren was het haar gelukt, het bleef binnen. Hoe zou het vandaag gaan?
Het bloedresultaat van de dag.
Hemoglobine: 9.3
bloedplaatjes: 58000
Witte bloedcellen: 700, ze blijven stijgen maar Siel krijgt dagelijks haar dosis groeimiddel voor het beenmerg.
CRP: 122.1, de antibiotica draait op volle toeren.
Hartslag: 110, haar ademhaling blijf snel gaan
Koorts blijft rond de 37°, met tegen de avond een piek van 37.6°, geen medicatie.
Siel voelt zich, voor de eerste keer deze week, een beetje beter. Ze blijft braakneigingen en diaree hebben. Voor de diaree krijgt ze geen medicatie want langs deze weg komt de bacterie naar buiten. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren.
Vandaag klaagt Siel van pijn in nek en rug. Hiervoor krijgt ze pijnbestrijding, tegen de avond gaat het beter. We hebben zelfs bezoek gehad.(Karin en Erwin)
De vochtophoping blijft, de nieren kunnen echt niet bijhouden met die 3 pompen. Deze blijven zeker tot na het weekend. Hopelijk kan en wil ze dan ook terug eten.
Het is maar stil op de gang vandaag. We zijn nog maar met 4 kinderen hier. Enkel die te ziek zijn blijven. Zoals de kamer naast ons, daar ligt een klein meisje 3à4 jaar, Rabia. Ze heeft op dit moment veel pijn of is heel misselijk want ze weent héééél veel. Elke kamer heeft hier zijn eigen leed. De meesten mogen in het weekend naar huis en op maandag anderen terug binnen. De weekends zijn hier echt saai. Er is geen speelzaal die open is, dus verveling van het hoogste niveau.
Vandaag ga ik stoppen met héééél positief nieuws. De resultaten van het beenmerg van blok 2 waren goed. GEWELDIG!!!!
Siel heeft hard gewerkt deze week, en ze mag nog niet stoppen.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Goeienacht familie Van Campfort,

Brons voor de Belgische meisjes 4x100 meter in Japan op het WK. Een prachtprestatie, vind ik, en daar zullen er wel meer mee akkoord gaan. Maar dit weegt niet op tegen het nieuws van vandaag dat we vinden we op Siel's blog. Goede resultaten na haar tweede behandeling en stilaan maar zeker herstellen na de zeer zware derde chemokuur. Volhouden Siel!! Ik weet ook wel dat je de twee niet kunt vergelijken, topsport en heel ziek zijn, maar Siel en haar familie verdienen heel veel applaus, minstens zilver en de volgende dagen zeker goud. Voor Talle een daverende start op de Rozenberg en voor Rune een prachtig begin van het derde leerjaar (of het tweede?)

Tot ziens,

Erik Dries.

Anoniem zei

Hoi,
Ik kom heel laat thuis maar toch nog even op de blog kijken. Wahw!!! Zo positief vandaag. Joepie!!!!! Ik kan nu lekker slapen, jullie toch ook hé?
En morgen weer een beetje beter. Nog heel even volhouden Siel. Hoe knap ben jij, Siel en wat een geweldige mama, papa en familie heb je. Super!
Dikke knuffel!
Diane

Anoniem zei

Dag Siel, mama en papa en je zusjes,

wat ben ik gelukkig dat je beter wordt, dat je een beetje wil eten en drinken, want dan zal je wel vlug sterker gaan voelen. Jammer dat het weekend zo saai is voor jullie.
Maar het zal voor jullie hopelijk niet lang meer duren dat je in het weekend naar huis mag komen.
Dat er terug een klein beetje familiesfeer is, ook al doen jullie ouders al het mogelijke en ik denk soms meer dan dat.
Het zijn echt fantastische mensen, en ook je zusjes.
Voor Talle het beste in de nieuwe school, en voor Rune hoop ik dat het niet te moeilijk wordt alleen in haar school en dat jij Siel, vlug met haar terug naar school kan gaan.

veel groetjes en de knuffel komt eraan???
Greet

Elly S zei

Ik ben blij te lezen dat het stilaan een beetje beter gaat. Volhouden Siel, elke dag een stapje vooruit.

Anoniem zei

Dag Siel,

Wat ben jij een sterk en moedig meisje! Zoveel dagen zo hard ziek zijn is geen lachertje. Maar jij hebt dat toch weer maar eens moedig doorstaan. Knap hoor!
En je doet het niet voor niets hé. Uiteindelijk ga je helemaal genezen.
De dokters hadden dan ook wel heel goed nieuws voor jou met de resultaten van blok 2. Daar mag je wel heel fier op zijn want daar heb JIJ voor gewerkt!
Onze Ward denkt dat je nu wel hele grote honger zal hebben. Ha ja, je hebt al een hele tijd zo weinig gegeten. Probeer maar te eten, zoveel te sneller mag je weer naar huis. Gezellig samen met mama, papa en je zussen. Dat zal deugd doen.
We wensen Talle nog een vlotte start in het eerste middelbaar.
Wil je de groetjes doen van Ward aan Rune. Als het niet regent rijden we weer met de fiets naar school, als Rune zin kunnen we samen fietsen.

Groetjes Ann

Juf Anja zei

Hoi allemaal,

Steeds opnieuw is het hopen op beter nieuws, ik ben dan ook blij dat het vandaag toch een beetje beter gaat.
Zelf voel je dat misschien nog niet helemaal, maar denk eraan na regen komt zonneschijn. Ik hoop natuurlijk dat die sneller daar is dan verwacht.
Talle voor jou een heel goede start in de nieuwe school en Rune: jou zal ik snel genoeg weerzien, maar ook voor jou een fijn schooljaar.

Groetjes van Juf Anja

Maria M zei

Gelukkig een beetje beter nieuws,we volgen elke dag je blog,en weten zo hoe goed ze haar best doet,dus,een lang applaus!

Anoniem zei

Dag allemaal,
wat was ik blij vanmorgen met het goede nieuws van blok 2! De hele dag zijn jullie in mijn gedachten geweest!
Wat een wirwar aan gevoelens beleven jullie deze dag! Grote opluchting voor Siels goede resultaat, spanning en toch ook wel enige bezorgdheid voor Talles nieuwe start morgen, fierheid en
genot van die kleine spring-in-'t veld die al naar het tweede leerjaar mag! ...
En dan morgen... ik denk dat er ook in 5a meer gevoelens zullen leven dan in de andere klassen van onze school. De kinderen zullen vlug Siels bank ontdekken en velen zullen haar direct missen...
Zolang we nog op Bednets installatie wachten, bedenken we wel een andere manier om iets van ons te laten horen, Siel!
Met ons eerste Franse lesje morgen gaan we jou nu nog niet plagen. Jij moet eerst nog verder herstellen van die derde zware blok. Hopelijk gaat het nu elke dag een beetje beter!
Siel, je bent morgen in ons hart toch bij ons hoor!
Tot morgen;
juf. Gerd

mevr. directeur zei

Dag Siel,

Ik vind het erg spijtig dat het niet in orde gekomen is om morgen al te kunnen genieten van 'Bednet'.
De juffen (en meester Guy)zullen zeker over jou praten, en je zal bij alle kinderen van het 5de leerjaar in gedachten zijn. Ik weet dat je er héééél graag bij zou zijn morgen, ik zou het ook zo graag hebben dat je kon komen, maar weet je... Je mama (of papa) moet maar eens telefoneren en dan breng ik het telefoontoestel wel naar 5A, afgesproken?? Dat zullen de leerlingen ook wel tof vinden!
Ik hoop dat je snel terug naar huis mag komen om hier verder op krachten te komen, dan ben je toch een beetje dichter bij ons hé.
Aan Talle wens ik een fijne start in het 1ste middelbaar! Doe alle OUD-leerlingen die met jou naar school rijden de groetjes maar.
Dag Siel, tot morgen aan de telefoon als het lukt.

mevr. directeur

Anoniem zei

Dag lieve Siel,

Hou nog even vol, je bent al zo ver geraakt en het ziet er allemaal goed uit.
Siel, wij duimen voor u en je lieve mama en papa dat je vlug terug thuis bent bij je zusjes.
Nog veel moed en zoals jij een vechterje bent zal het zeker lukken.
André (dré/pre) en Chris

Anoniem zei

Aan Siel, Talle, Rune , mama en papa,


We hebben jullie verhaal gehoord via Liena en Joren. We bewonderen julllie moed en doorzettingsvermogen. En wensen jullie allen heel veel sterkte toe.
Juf Marianne (van De Wissel)
Juf Diane (Van De Wissel)