maandag 15 oktober 2007

Geen nieuws, goed nieuws.

Na een mindere vrijdag, heeft Siel toch een goed weekend achter de rug.
Als het goed gaat, proberen we zo "normaal" mogelijk te leven. Even alles vergeten en genieten. Ook dit invullen wordt dan aan de kant gezet, sorry.(Mag ik niet meer doen zo stoppen na een mindere dag)
Bij goei weer fietsen met het gezin. Sinds Siel haar elektrische fiets heeft kan ze ook mee, "kei plezant" zegt ze dan.
Vandaag was haar favoriete plek, achter de computer (bednet). Siel heeft een klein beetje achterstand opgelopen in de klas maar daar wordt weeral volop aan gewerkt. Het gaat snel als juf Joke langs komt. In combinatie met bednet en ze weet wat te vertellen. Net of ze zelf naar school is geweest.

Vandaag is er nog 1 kaartje toegekomen. De kaart van Ward Vanleuven, gevonden door A.v. Lokven uit Rosmalen.

Elke maandag moet de katheter gespoeld worden. Deze keer zijn we hiervoor thuis gebleven. Een heel verhaal alvorens we thuis zijn gebleven.
De vorige chemo week zijn we op donderdag vertrokken met een gespoelde katheter. Dat was dan voldoende voor de volgende 10 dagen.
Deze keer was hij niet gespoeld. Toch moet het elke week gebeuren, heel belangrijk dat er geen bacterie in de katheter komt.
Mama was van plan van op zondag terug te gaan. Maandagmorgen is een ramp op de snelweg naar Leuven, we hebben al eens gehad van 3 uur file. En dat voor een katheter te spoelen, een hele dag verspilt.
Siel deed tegen "zo'n goei weer en dan naar Leuven , ik zit er al zoveel. Moet dat nu echt?"
Zondagavond dan zegt mama. Siel was content. De zondag gaat voorbij en het wordt avond, de zin om te vertrekken is nog steeds ver te zoeken.
Als we die nu eens thuis kunnen laten spoelen, maar hoe krijgen we het nodige materiaal thuis? En mag dat wel van Leuven? Fisiologisch water, afsluitdopjes, heparine, de nodige ontsmetting, efkes nadenken.
Toeval wil, de moeder van tante Marny ligt op dit moment in Leuven. En ze zijn daar zondag op bezoek, dat wisten we.
Efkes met onze afdeling onderhandelen of het niet mogelijk is het nodige met hen mee te geven. Zo gezegd zo gedaan. Maandagavond moet neefje Joren in Dessel komen trainen voor de voetbal. Nonkel Erik komt dan vaak op bezoek als hij toch al zover is. Dus het nodige materiaal komt hier goed aan. Bedankt nonkel Erik.
Hier hebben we een Martine DB waarop we kunnen terugvallen met de nodige kennis om de katheter te spoelen. Maandagavond komt Martine, dan bellen we Leuven voor de nodige extra informatie over het hoe en wat van de katheter. Dit is voor haar ook geen alledaagse job.
Het is gelukt, iedereen tevreden!
Van een goede samenwerking gesproken!!

4 opmerkingen:

Maria M zei

;
Blij voor jullie!

Anoniem zei

Hey,
Gelukkig gaat het weer beter en kunnen jullie weer genieten. En knap van Martine DB, zo hebben jullie een rit uitgespaard en kan Siel lekker thuis blijven.
Vele groetjes, Diane

Anoniem zei

Dag allemaal,
dat was even een verrassing,Siel, dat jij daarstraks zomaar aan de schoolpoort stond te wachten op mama die van de apotheker kwam. Blij om je "echt" te zien. Siel, de klasfoto is klaar en die is héél mooi! Juf Joke brengt hem morgen mee. Veel werklust voor de voormiddag (wij zitten in Mol op medisch onderzoek)en hopelijk tot
morgen 13.00 u.
P.S. Er gaat in onze klas iemand héél blij zijn dat zijn kaartje van de ballonwedstrijd is aangekomen.(Hij had wel 7 ballonnen de lucht in gelaten!)
Groetjes,
juf Gerd

Anoniem zei

hoi Siel,

je zal het wel fijn vinden dat je maandag niet in de file moest staan!
Ik vond het trouwens heel fijn dat je nog weer eens in de klas kon meedoen met bednet!
Gelukkig was jouw mama zo slim geweest om op maandag de verpleegster te laten komen, of was dat misschien jouw idee?
Althans blij dat je weer kon meevolgen en niet in de file moest staan!
Ward is echt heel blij dat zijn kaartje gevonden is. Hij had wel 7 ballonnen opgelaten!
Vandaag (dinsdag) mocht ik eindelijk is bij jou blijven!
Maar 5A zijn echte rakkers.
Want we moesten na de speeltijd naar de bib.
Spijtig genoeg konden we bednet niet meenemen!
Dan hadden we wel een boek voor jou gekozen.

Tot morgen!

Vele groetjes van Eline!