donderdag 8 november 2007

Beenmergpunctie

Mama en Siel vertrekken om 6 u. naar Leuven. Na een bloedcontrole, de beenmergpunctie.
Hemoglobine: 12
Bloedplaatjes: 292000
Witte bloedcellen: 2500, we hadden hoger verwacht.
Het bloed staat goed om maandag met chemo te starten.
Siel was de tweede in rij. Niet lang wachten dus.
Alles is heel vlot verlopen. We zijn om 8.15 u op dagzaal vertrokken en komen om 10.00 u al terug. Zo vlug is het nog nooit gegaan. Het nuchter blijven is dan niet zo erg.
Siel gaat weer een paar dagen stijf zijn.

Sinds gisteren heeft Siel een nieuwere versie van bednet. Morgen test ze het uit.

Dit weekend is het "sinte mette" (wapenstilstand). Een Retiese traditie die ook wij, elk jaar weer, in ere willen houden. De kinderen gaan zingen van deur tot deur en daarna verdelen ze de buit. 's Avonds een héél groot vuur en gezellig samen zijn met de mensen en vrienden uit de buurt.
Siel gaat er deze keer niet bij zijn. Haar witte staan aan de lage kant, we durven het risico niet te nemen. De weersverwachtingen geven guur weer, dus.
Siel vindt het spijtig maar legt zich erbij neer. Volgend jaar weer.

Siel begint terug haar te krijgen, net dons. Maar ja, voor hoelang?
Maandag starten we aan blok 5 of de eerste van de 6 R-blokken, weg haar.
6 Dagen opname, lang.
Het is zo goed thuis. We zien er echt tegenop.
Ikzelf ben bang voor wat komen gaat. De infecties, zo onvoorspelbaar!!!! We zitten in een slechte periode van het jaar. Wie heeft er geen verkoudheid?
Siel gaat weer heel fel zakken met haar witte.
We blijven het beste hopen en genieten nog van onze laatste dagen thuis.

7 opmerkingen:

ingeborg zei

hoi Siel
Fijn te lezen dat jullie je zo goed geamuseerd hebben aan de zee.
Dit hebben julie echt verdiend na bijna 6 maanden (of ongeveer de helft van de blokken?) of ben ik de tel kwijt. Hopelijk heb je uit die frisse zeelucht genoeg energie kunnen opsnuiven om de rest ook zo goed te kunnen doorstaan. Een echt "vechtersvrouwtje" ben je, tegen de bacteriën en de rest waardoor je soms "gevloerd" word.
Veel sterke en doorzettingsvermogen de komende weken !
Doe de groetjes aan mama, papa en de zussen.

Ingeborg

Maria M zei

Het beste voor blok 5,en van het SINT MAARTEN vuur,ik denk dat je pa er wel iets op gaat vinden.
STERKTE!

Anoniem zei

dag siel
leuk te horen dat jullie je goed geamuseerd hebben aan zee
en dat je SINT MAARTEN niet kan vieren ,spijtig maar dat vuur krijgen ze toch niet aan met dat weer.
nu blog 5 ;we weten dat je dat kan ,dat heb je al bewezen !
nog veel sterkte en de groetjes
uit,?
VORST_LAAKDAL

Anoniem zei

Dag Siel,

Met veel plezier heb ik naar de foto's gekeken en je verhaaltje gelezen over je verblijf aan zee. Ik kreeg zelf goesting om daar eens te gaan uitwaaien. Maar als het iemand verdiend heeft, dan ben jij en je familie het wel. Als ik aan Sint-Maarten denk, zie ik nog altijd de prentjes van vroeger voor mijn ogen. Ik zie die knappe, sterke man op zijn wit paard zitten en met een krachtige zwaai van zijn degen zijn mantel doormidden snijden om een arme verkleumde bedelaar wat warmte te geven. Spijtig dag je dit jaar niet kan gaan. Maar ik heb zo het vermoeden dat het voor jou toch nog een Sint-Maartenfeest gaat worden. Veel sterkte in Leuven. Je kunt het!!! Veel mensen zullen aan je denken aan en willen net zoals Sint-Maarten maar al te graag een stukje van zichzelf geven om je te helpen.

Heel veel groeten.

Erik Dries.

Elly M zei

Hallo Siel,

voor jou staat er morgen weer iets minder leuk te wachten. Een hele week Leuven en dan ook nog weten dat je alle nevenwerkingen weer moet ondergaan. Wij duimen allemaal voor jou!!
Voor mama zal het ook niet eenvoudig zijn weer tegen zo'n week op te kijken. Je doet dat goed mama!!
Voor de thuisblijvers is het ook niet makkelijk hé. Daar gaat het gewone gezinsleven weer. Maar ook jullie slaan je er waarschijnlijk met alle goede zorgen van de mensen rondom jullie, weer doorheen.
Veel succes iedereen,

groetjes,
Elly

Anoniem zei

Beste Siel,
wij duimen voor jou, morgen en de hele week! We branden dinsdag ons kaarsje in de klas! En mogen we hopen dat je via bednet een babbeltje kan doen of indien je je fit genoeg voelt wat les kan volgen. We denken aan je!!
Martine en Dirk, morgen begint er weer een nieuw stukje van die lange, moeilijke weg. Hopelijk vind je steun bij lotgenoten ginder in Leuven, maar weet dat er ook hier weer velen heel intens met jullie zullen meeleven.
Veel moed!!
Groetjes, juf Gerd

Anoniem zei

Dag allemaal,

't Is toch spijtig dat alle leuke dingen zo snel passeren, terwijl de minder leuke zo lang lijken te duren. Jullie batterijen zijn weer opgeladen en ik ben ervan overtuigd dat ze ook tijdens deze blok zullen stand houden tot het einde. Mensen beseffen pas achteraf hoe sterk ze wel zijn.
Siel, ik hoop dat je niet te ziek zal zijn en dat de nevenwerkingen zullen meevallen. Ik wens jullie allemaal weer veel houvast en steun aan en voor elkaar.

juf Nicole