woensdag 26 december 2007

Kerst in Leuven

Ik begin met iedereen nogmaals een warme kerst toe te wensen.
Wij hebben onze kerstavond en dag in Leuven doorgebracht. Ik moet zeggen, we zijn op ons plaats hier.
Kerstavond: Siel is slap, ze wil enkel in bed blijven. Eten lukt haar niet, ze heeft 2 grote aften op haar tong en héél veel pijn. De koorts blijft rond de 37° draaien. Onze hoop dat we mogen vertrekken donderdag is groot.
Voke is op bezoek geweest met eten en had kerstdecoratie meegebracht. Siel slaapt veel, ze is moe.
Papa en de zussen wordt in villa pardoes afgehaald door Suzy, ze komen hier op kerstdag.
De verpleegsters en verplegers hebben en kerstmust opgezet. De sfeer zit erin hier. Wij gaan vroeg slapen, kunnen we allebei goed gebruiken. Siel begint in de nacht te hoesten, horen we niet graag.
Kerstdag: In de ochtend krijgen we ontbijt aangeboden door het oudercomité hier, geweldig. Een fles champagne, verschillende broodjes en beleg en voor Siel een heus kerstkado.
Tegen de middag is de pijn in de mond voor Siel niet meer te harden, de pijnpomp wordt opgestart. We zijn blij dat we hier zijn.
Het hoesten is niet gestopt, er wordt een foto van de longen genomen, niks te zien, niks te horen. Normaal als ze zo laag met de witte (200) staan. De foto wordt op de kamer genomen. Wat een toestel!
Papa, de zussen en voke en moeke komen in de namiddag met een kerstdinertje en de pakjes voor onder de boom, een hele winkelkar vol. Siel is te moe om haar gasten te ontvangen. Ze wil alleen slapen.
We beslissen van op de gang onze tafel te dekken, picknickken op de gang. Eens iets anders dan uren aan tafel zitten en kerst vieren.
Na een goeie dut vraagt ze om toch binnen te komen. De verpleegster (Miet) komt de koorts meten, 39°, oei zo hoog. Medicatie moet daar verandering in brengen. Er wordt bloed genomen en op kweek gezet. Dit doen ze elke 24 u bij een koortspiek. Enkel dan kan er iets gevonden worden van bacterie of een ander beestje.
Siel wil niet meer terug naar villa pardoes, we zijn echt op onze plaats hier.
We delen de kadootjes uit en moeke, voke en Rune vertrekken naar huis. Moeke heeft een traditie van er een spelletje van te maken met de kadootjes, deze keer lukt dat niet. Siel heeft haar rust nodig.
Siel en Talle kijken samen rustig naar een film en papa en mama gaan op de gang een beetje bijpraten.
Wat hadden we het graag anders gezien, kerst in villa pardoes met een Siel die goed was en kon genieten. Maar ja...
Siel en mama(nog niet naar huis geweest)gaan de nacht in. 11 u, mama vraagt aan de verpleegster om de koorts te nemen, 39.2°, dorie, en het hoesten is erger geworden. Koortsmedicatie wordt weer gegeven. Was het bezoek toch te veel voor Siel?
7.00 u deze morgen Siel hoest weer fel, de koorts is weer 39°. De tijd tussen de pieken, telkens als de medicatie is uitgewerkt. Er wordt weer bloed genomen om op kweek te zetten.
Voorlopig hebben ze nog niks gevonden van beestjes.
Het bloedresultaat van vandaag:
hemoglobine:8, een transfusie. Bij het binnenkomen zondag, 9.1
Bloedplaatjes: 20000, een transfusie. Bij het binnenkomen zondag, 26000
Witte bloedcellen: 200, zondag onder de 100.
CRP: 155.8, zondag 196 maar is gisteren 148.5 geweest.
Ik maak me zorgen, de dokters blijven rustig. Normaal zeggen ze, ze heeft een zware blok achter de rug, de chemo doet zijn werk. Goed genoeg??????
De beenmergpunctie voor morgen is uitgesteld, Siel's witte moeten boven de 1000 staan alvorens ze iets kunnen opsporen.
De vraag, "Wanneer mogen we naar huis?" hebben we nog niet gesteld. Siel is nog te slecht op het moment, ze kan niet zonder pijnpomp.
Het interesseert haar niet wanneer ze naar huis mag.
De bloedtransfusie en de plaatjes kunnen er misschien verandering in brengen. Dan voelt ze zich altijd wat sterker.
Je leest, we zijn echt op ons plaats hier.

14 opmerkingen:

Maria M zei

Wat is dit moeilijk voor jullie,kerstmis in Leuven ,maar ik ben er zeker van dat het daar op ,deze moment de veiligste plaats is voor Siel.
En het is goed om te vernemen dat jullie zelf ook zo verwend worden door lieve mensen allerlei,en door jullie moeke en vake.
Onze kaarsjes sturen je vanuit Mol steunende lichtpuntjes!!!!!!!!

Anoniem zei

Iedereen wenst jullie het beste toe. Wij zouden nog veel meer willen wensen. Maar ook wij kunnen alleen maar toezien. Ik hoop voor jullie dat je steeds de kracht kan blijven vinden in de mensen rondom jullie. Geloof ons, er staan veel mensen achter jullie. We willen nog zeggen : maak er het beste van voor iedereen.

Groeten,

Anoniem zei

Dag Martine en Dirk,

een andere kerst die jullie ongetwijfeld gevoeliger maakt voor attenties van al die lieve mensen die je nu zo hard nodig hebt. Maar ze zijn er: supporters die dag in, dag uit aan jullie denken.De meest nabijen kunnen jullie met concrete daden steunen. De grote achterban is op afstand intens met jullie begaan. Zo is het goed.
Het kaarsje brandt!
Doe je de groetjes aan Siel?

juf Gerd

Katrien zei

Lieve Siel en familie,

We hadden jullie deze vakantie zo gegund. Het leven is niet altijd eerlijk.
Al onze kerstwensen vol kracht, warmte en hoop gaan naar jullie.

Geert - Katrien - Daphne

Anoniem zei

Dit hadden we niet verwacht. Spijtig voor jullie. Hoop dat het met Siel al wat beter gaat. We duimen voor jullie dat je toch nog even terug kan naar Villa Pardoes. Heel veel groetjes, sterkte en beterschap voor Siel.
Fam. Van Hout

Anoniem zei

Dag allemaal,

Uit het bericht van vandaag schuilt zoveel vertrouwen in het ziekenhuis van Leuven en dat stelt mij wel een beetje gerust. Ze doen daar ongetwijfeld alles wat ze kunnen en met heel veel liefde.
Ik had zo graag gehad dat jullie een fijne week in Villa Pardoes hadden kunnen doorbrengen, maar plannen maken mocht weer eens niet, en dat moet toch wel moeilijk zijn voor ieder van jullie. Toch doet iedereen van de familie er alles aan om het een beetje gezellig te maken, tot in Leuven toe, wat een moedige mensen zijn jullie toch! En nu moeten jullie weer maar eens geduld hebben met die beenmergpunctie. Ik hoop dat ze die snel gaan kunnen nemen en dat het resultaat goed zal zijn, zodat jullie dit zware jaar toch nog een beetje positief kunnen afsluiten. Ik wens dit jullie zo toe!!!

Het kaarsje brandt en in gedachten ben ik bij jullie!

Greet Verwaest

Anoniem zei

Dag Martine, Dirk, Siel en de zusjes,

Telkens wanneer ik de blog lees, hoop ik een beetje goed nieuws te vernemen. Je verlangt nu waarschijnlijk alleen maar dat de koorts zo vlug mogelijk verdwijnt en dat de dader van die verhoging heel snel gevonden wordt zodat de gepaste medicatie kan starten. Wij hopen hetzelfde. Het zou prachtig zijn als Siel vlug weer beter is. Wij wensen jullie allemaal veel sterkte en kracht en ik ben blij te lezen dat je je daar in Leuven op dit moment thuis voelt, de hulp is daar immers heel nabij.

Kerstgroetjes,
Juf Nicole

Juf Magda zei

Lieve allemaal,

Dit kan toch weer allemaal niet waar zijn. Waarom moet dit jullie weer overkomen, denk ik dan.
Is jullie geduld nog niet genoeg op de proef gesteld?
Ik hoop dat de beenmergpunctie vlug kan doorgaan en dat jullie ons eindelijk goed nieuws kunnen brengen.
Ik denk met veel bewondering aan jullie allen.
Kaarsjes branden!

Juf Magda

Anoniem zei

dag martine,dirk,siel en de kinderen.
dat ik het spijtig vindt dat je deze vakantie niet tot het einde hebt kunnen meemaken. ik heb pas vandaag gelezen dat je terug in leuven bent. ik heb ons kaat nog niet op de hoogte kunnen brengen.
ze zal nogal schrikken als ze dit hoort.martine als siel graag kaat wil horen mag je gerust je telefoonnummer doorgeven. nog heel veel sterkte en veel beterschap. grtjes elly kaat niels koen

Anoniem zei

veel liefs en kracht voor jullie
bij ons branden 5 kaarsen

Christel, Johan, Jiri, Lisse en Kieran

Anoniem zei

Lieve Siel,

Toch nog een zalige kerst voor jou en je familie.
Bij ons brandt er elke dag een kaarsje voor jou.

Blijven vechten he meid!!!!!

Liefs

Marjolein. Dirk, Fien, Nore en Maud

Anoniem zei

Lieve Martine, Dirk, Talle, Siel en Rune,

Via jullie voke en moeke en via deze site volgen we vanop afstand jullie beproefde levenspad. Het lijkt een grote opgave ! Peter en ik willen jullie laten weten dat we meeleven. Dagelijks sturen we een dosis energie, hoop en doorzettingsvermogen jullie kant op. Voel je gesteund door alle sympathie om je heen, de professionaliteit van de medische staf en hou vooral moed.
Heel veel sterke !

We wensen dat het diepste dal nu bereikt is, en dat jullie in 2008 er met zijn allen weer bovenop komen.

Katelijne en Peter Linders
Kruisberg 61, Dessel

ELS zei

Dag Siel, Martine, Dirk, Talle en Rune,
Enkele dagen de blog niet geopend...in de veronderstelling dat jullie aan het genieten waren in Villa Pardoes...het was jullie zoooooooo gegund....en dan dit weer...
Hopelijk voelt Siel zich de komende dagen telkens wat beter en kunnen jullie toch nog wat genieten van de feestdagen!!!
Wij blijven duimen...
Erik, Els, Ynias en Caro

Anoniem zei

We hebben jullie ontmoet in Villa Pardoes. Helaas moesten jullie vroeger terug naar België dan voorzien. Lore, Jasper en Brecht hebben het nog dikwijls over jullie. Ik was dan ook verplicht om een bericht te plaatsen. Met alle plezier trouwens. Hopelijk gaat het al beter met Siel. We wensen haar dan ook alle sterkte toe. Ook voor jullie nog fijne feestdagen. We volgen de verdere ontwikkelingen op de voet !
Tot schrijfs