zondag 9 december 2007

Rara waar zijn we?

Niet te geloven, we zijn thuis!
Het is niet DE zondag geworden zoals ik gedacht had.
Voor 1 keer had ik geen gelijk, ik zou willen dat dat vaker zo was, dat ik geen gelijk heb.
Siel voelde zich vandaag héél goed. We hadden Kaatje gevraagd om naar Leuven te komen, en ze straalde. Liena kwam afscheid nemen want zij mocht het ziekenhuis verlaten.
Samen met Kaat, moeke en papa eten we van het lekkere eten. De dokters komen binnen, Dr Renard gaat naast Siel in de zetel zitten en vraagt: "Siel wat denkt ge, ga je graag naar huis vandaag?"
Oh die ogen, zo groot, daar moest ze niet lang over nadenken en knikt vol overtuiging van jaaaaaaa.
Wat is ze blij, zo plots, hals over kop naar huis, totaal onverwacht. Alles inpakken en wegwezen!
De plannen voor het thuis zijn zijn al gemaakt. Ze heeft het druk deze keer.
De kerstboom versieren, pakjes kopen voor eronder maar bovenal ons voorbereiden voor een weekje villa pardoes.
Villa Pardoes is een vakantiehuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte vlakbij of naast de efteling. We hebben in het begin van de diagnose een aanvraag gedaan en sinds begin november de bevestiging gekregen. Er werd rekening gehouden met de behandelingschema's en de gezinssituatie, zusjes die naar school gaan enz... Op 21 december worden we verwacht tot 28 december.
Op Maandag werd dit volledig in de war gestuurd, ons schema van chemo's moest worden aangepast gezien de toestand van Siel. Leuven wou ons eerst niet laten gaan gezien het infectiegevaar. Uiteindelijk staat het licht op groen. Een opkikker van formaat zeggen ze nu. Siel kijkt ernaar uit, met gans het gezin een weekje verwennerij, met een bezoek aan de winterefteling. Op 26 december moeten we terug naar Leuven voor een beenmergpunctie(een héééél belangrijke). Als deze voldoet aan de verwachtingen, een daling van het percentage, starten we op 27 december met de tweede blok gelijk als die van deze week.
Hopelijk kunnen we het halen, geen infecties.
Tot zover moeten we 2X per week op bloedcontrole in Mol. Als er tekorten zijn laten bijtanken, bloed en plaatjes.
Een raad die Leuven ons meegeeft, geniet extra van alle dagen dat ze goed is!

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Opgelucht en erg blij voor jullie !
Da"s pas een verrassing geweest dat Siel naar huis mocht!
Echt tof dat het verblijf in villa Pardoes ook mag doorgaan....
Geniet er van !
Mooie dagen, mooie uren, mooie momenten zijn toch zo belangrijk !

Veel liefs

Hilde J.

Elly M zei

Hoi allemaal,

wij zaten vol spanning op nieuws te wachten. Dat het al zo snel zou komen valt reuze goed mee. En dan ook nog eens een keer onverwacht GOED NIEUWS! Dat mag ook wel eens een keertje hé.
Er valt bij ons al weer een klein pakje van onze schouders, bij jullie waarschijnlijk ook.
Toch wel een belangrijke dag om naar huis te gaan: Talle die morgen met haar eerste examens start in het middelbaar. Ze zal blij zijn dat heel de familie thuis is. Succes Talle!

En dan die vakantie om naar uit te kijken. Jullie moeten je maar heel goed verzorgen zodat voor iedereen de kerstperiode heel leuk kan worden.
Straf toch wel van jou hoor Siel, dat je ons weer maar eens verrast met je gevecht tegen die stomme beestjes. Doe dat zo verder.

Kaat is haar verjaardag al aan 't plannen in januari en ... jij staat zeker op haar lijstje om aanwezig te zijn. Dus, weeral iets om naar uit te kijken.

Groetjes,
Elly

Anoniem zei

Hey familie Van Campfort,
We hebben de blog al gelezen.
Joepie, ook eens blij nieuws!! Geniet allemaal van het lekker samen zijn. En jij Siel, straks lekker slapen in je eigen bedje. Ik kan me voorstellen hoe je daar telkens naar uitkijkt.
Leuke vooruitzichten hebben jullie. Ik hoop dat jullie een hele plezante, gezellige tijd tegemoet gaan, helemaal vrij van infecties en zorgen. En ons hartenkaarsje blijft branden voor een superpositieve beenmerguitslag.
Heel veel liefs voor jullie!
Groetjes,
X Diane en familie X

Janne zei

Hoi Siel,

Wat waren wij hier blij verrast toen we lazen dat je thuis was! Nu zeker met de kerstperiode voor de deur. Toch een leuke tijd, zo met die kerstboom. Dan is het voor niemand leuk in het ziekenhuis, dan mogen ze daar nog zo goed hun best doen.
Tel maar rustig af tot aan die leuke vakantie met jullie gezinnetje! Jullie hebben het allemaal dubbel en dik verdiend!
Maar eerst moet Talle nog door haar examens, hé! Talle, als er eens iets is en je mama of papa zijn er niet (wat toch altijd kan gebeuren), bel dan maar gerust naar ons Laurien, misschien kunnen wij dan wel helpen. Niet vergeten hoor! Veel succes!!
En jij, Siel, geniet maar van het thuis-zijn, samen met je mama, papa en de zusjes!
Veel groetjes van Janne, Laurien, Patrick en Krista.

Anoniem zei

Hallo

Echt leuk om eens goed nieuws te lezen. Dat doet deugd. Vrijdag nog zo ziek, en vandaag al naar huis!
Jullie zullen nu wel weten hoe goed het thuis is hé! Wij staan er de laatste tijd ook meer bij stil hoe goed we het wel hebben. En genieten van gezellig samenzijn bij de haard. Meer moet dat niet zijn!
Leuk, naar villa Pardoes. Ik heb daar eens een reportage over gezien. Da's echt iets om naar uit te kijken! En de Winterefteling, da's prachtig! Hopelijk een beetje sneeuw! Geniet ervan!
Op naar het volgende goede nieuws!
Blijf ons verbazen Siel!

Groetjes

Juf Ingrid kleuterschool Spelewei

Anoniem zei

Hoi Siel,
Ik was ook blij verrast dat je nu zelfs een dagske vroeger naar huis kon.
Ben héél blij voor jou.
We zien elkaar binnenkort wel weer op de afdeling.
Groetjes en dikke kussen,
Britt

Anoniem zei

Dag allemaal,

Hoera voor jullie allemaal, maar vooral voor Siel. Het doet zo'n deugd om al dat goede nieuws te lezen! Siel, jij trok daarstraks in 't ziekenhuis grote ogen toen je hoorde dat je naar huis mocht, maar je mag je wel een tovenaar noemen, want iedereen die dit formidabele nieuws leest, trekt diezelfde grote ogen. Mijn hart jubelde van blijdschap toen ik dit bericht las. Knap gedaan, meid!!! Geniet van alles wat je de komende dagen en weken gaat doen, maar speciaal van die vakantie met z'n allen.

Nog vele gelukkige groetjes,
juf Nicole

Anoniem zei

Hallo,

Ik val hier pardoes van mijn stoel. Echt iets om naar uit te kijken. Het is jullie zo hard gegund. Als de kop van draak lichtgeraakt moest ondergesneeuwd zijn zou ik daar graag een foto van zien.

Heel veel groeten.

Erik Dries.

Anoniem zei

Dag allemaal,

Eindelijk nog eens goed nieuws, na al die tegenslagen van de voorbije dagen.

Goed gedaan Siel, je bent een ongelooflijk sterke meid, doe zo voort.

Geniet met volle teugen van jullie weekje Pardoes, het wordt jullie voor 200 % gegund.

En daarna Siel, duimen we weer met zen allen en duizenden kaarsjes zullen weer branden voor een positieve uitslag op de volgende beenmergpunctie.

Wij hopen echt voor jullie dat de beenmergpunctie heel goed is zodat jullie met het hele gezin kunnen genieten van de komende gezellige eindejaarsweken.

Profiteer van het samen thuiszijn ...

Fam. Hermans (Jens)

Anoniem zei

Dag allemaal,

Ik ben echt heel blij dat jullie weer thuis zijn! Ik hoop dat jullie kunnen genieten van de rust die dat meebrengt om gewoon thuis te zijn.
Talle wens ik vooral veel succes met haar eerste examens. Het zal wel een beetje beter gaan nu haar zusje en mama dichtbij zijn.
Ik heb elke dag wel een heel lijstje van 'te doen', maar ik vind het ook nodig om dagelijks enkele minuten stil te staan bij mezelf en mijn omgeving. Dan gaan mijn gedachten vooral naar jou, Siel. Vanuit mijn allerdiepste wens ik dan dat je weer helemaal zult genezen. Het zal waarschijnlijk nog een lange weg zijn, maar je gaat ervoor en ik geloof erin! Je bent een voorbeeld voor vele andere kinderen!
Siel, jij gaat er dit jaar voor zorgen dat de kerstboom er bij jullie thuis fantastisch gaat uitzien, daar ben ik van overtuigd.

Groetjes,
mevr. directeur

Anoniem zei

Dag Siel, Martine, Dirk, Talle en Rune,

wat is dit EEN POSITIEF NIEUWS!! Ik wilde vanavond telefoneren maar doe het nu niet om jullie samenzijn niet te storen. (Nog maar eens bedankt, Martine voor je hard werken op de blog!) Ik ben zo blij voor jullie allemaal en voel het op dit moment zo aan dat je morgen zeker niet naar school moet komen!(via bednet) Tenzij jij het wel wil,Siel, want je weet onze laptop staat altijd aan! Je mag zeker inloggen voor een babbeltje!
Voor nu, genieten, rusten, gewoon bij elkaar zijn, fijn...!

groetjes,
juf Gerd

Juf Magda zei

Dag Siel,

Yes, Yes, yes, yes, yes !!!!!!!!
Ik heb zin om naar het einde van het Hodonksepaadje te lopen, Siel, je eens goed vast te nemen en een rondedansje te doen van blijdschap.
Jij blijft iedereen verbazen!!! Ze zullen daar in Leuven ook al dikwijls van jou verschoten zijn.
Gewoon genieten van thuis-zijn nu, van kaarsjes, kerstbomen, pakjes, lekker eten, van elkaar,.........
Jullie hebben dat alweer dubbel en dik verdiend.
Morgen steek ik een kaarsje bij aan voor jou Talle. Succes met je examens.
Voor seffens: lekker slapen in je eigen bed, hé Siel. Sorry, ook voor mama, papa, Talle en Rune natuurlijk.

Heel, heel veel groetjes,
Juf Magda

ELS zei

Fantastisch nieuws!
Het doet zo'n deugd nog eens iets positiefs te lezen....
Geniet ervan!!! Het is jullie zoooo gegund!
Prettige kerstdagen, veel plezier in Villa Pardoes en wij duimen, zoals bijna heel Retie denk ik, voor een positieve uitslag van de beenmergpunctie.
Erik, Els, Ynias en Caro

ann zei

Wat leuk om ook goed nieuws te lezen, terug thuis en Siel die zich goed voelt.En nu maar uitkijken naar villa Pardoes. De Efteling zal dit jaar extra schitteren met jullie erbij.Misschien wordt het dit jaar wel een echte witte kerst.Geniet er samen van!
Vanaf deze morgen branden er hier 2 speciale kaarsjes. Een kaarsje met pareltjes errond, voor een parel van een meisje,voor Siel!
Het andere kaarsje voor onze studenten, dat de examen goed zouden lukken.Ook voor jouw Talle,succes!

Groetjes
Ann

Katrien (ma-ma Daphne) zei

Hey Siel,

Super meid! Wat een vechtertje!
Je bent een voorbeeld voor ons allemaal. Ik ga vanmiddag (na het examen!)ons Daphne direct het goed nieuws brengen. Ze zal ook héél opgelucht zijn.

XXX en knuffels voor heel de familie.

Anoniem zei

Fijn te horen dat je weer thuis bent. Geniet ervan! En we blijven duimen voor jullie allemaal. Heel veel liefs en groetjes van Chris-Jan Han Elle Bas en Ron.

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Wat zijn we blij en opgelucht dat deze chemo goed is afgelopen. De afgelopen maand hebben jullie wel veel te veel te verduren gekregen hoor. Het lijkt wel alsof jullie nu al in de achtbaan zitten. (De achtbaan van emoties.) Maar jullie zijn sterk en blijven vechten en dat is knap, heel knap. Chapeau hoor...
Wij duimen, zoals zoveel andere mensen, mee voor een goed resultaat van de volgende controles. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we aan jullie denken. En daarom wensen we jullie een heel groot pak onder de kerstboom, bomvol geluk!
In het pak mag ook nog een klein engeltje zitten dat al die slechte beestjes één voor één wegjaagt. Goh, wat zou dat mooi zijn...
Daar gaan we een kaarsje voor aansteken, dan gaat dat zeker lukken!
We wensen Talle ook nog een goed verloop van de examens en voor Rune een goei rapport. En dan, de mooiste, leukste, gezelligste, meest liefdevolle, keicoole supermegafantastische en bovenal de meest verdiende vakantie die jullie ooit hebben gehad. Geniet ervan met volle teugen!

vele dikke duimen van,
Lien, Ward, Ann en Paul.