zondag 13 januari 2008

Z'n gewone gangetje.

Sinds we woensdag zijn thuisgekomen is Siel's toestand er alleen maar op vooruit gegaan. Ze geniet van het eten en weet zich wel te amuseren.
Donderdag was nog een zware dag met veel rusten en misselijk zijn. Toch slaagde ze erin om even les via bednet te volgen. Ze blijft leergierig.
Vrijdagmorgen op bloedcontrole in Mol. Niet aanschuiven, we worden direkt geholpen en na een half uurtje wachten kennen we het resultaat. De bloedwaarden zijn goed, de witte staan op 200, infectiegevaar. We houden Siel weg van de mensenmassa. Siel is weer vlug moe maar na een poosje rust wil ze weer via bednet les volgen.
Na deze zware blok zijn we toch weer blij dat ze vlug terug beter is.
Vrijdag heeft dr Givron(kinderarts Mol) met Leuven contact gehad, doet hij altijd om de bloedresultaten door te geven, daar hebben ze het verdere verloop even toegelicht. Rond 11 februari staat de transplantatie gepland. Totdan zowel Siel als Talle infectievrij houden. Tot zover 2X per week op bloedcontrole in Mol.
Vandaag kan Siel terug genieten zonder misselijk zijn, zelfs de medicatie daarvoor is gestopt.
Siel komt graag buiten zeker als het weer het toelaat.
We gaan weer extra ons best doen om Siel en nu ook Talle infectievrij te houden. Vorige keer is dat ons goed gelukt, tot we naar villa pardoes vertrokken. Daar hadden we het niet meer in de hand + een Siel die op nul stond, dan is een infectie onvermijdelijk.
Nu gaan we genieten van alle goeie dagen die ons nog te wachten staan.
Siel's eetlust is een lust om zien.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi allemaal,

het doet goed dat jullie weer vooruit kunnen kijken en iets kunnen plannen. Nu komt de transplantatie wel echt heel dicht bij. Dat zijn nog 4 lange weken om de infecties buiten te houden en in deze periode van het jaar zal dat zeker niet makkelijk zijn. Maar, met een goede eetlust kan er al veel in orde komen.

Geniet maar samen van alle eenvoudige dingen.

Talle en Siel: Zorg voor een extra sjaal als je buiten gaat.
Rune: ook een extra sjaal om de anderen niet ziek te maken
mama en papa: veel energie om de infecties te weren uit jullie gezin.

Groetjes,
Elly M

Anoniem zei

Dag Siel, Talle, Rune, Martine en Dirk,

Wij zijn blij te lezen dat het ondanks de zware behandeling toch relatief goed gaat met Siel. Siel is een echt doorduwertje en wij blijven hier vol bewondering supporteren voor haar. Maar niet alleen voor haar, wij supporteren voor jullie allemaal en zeker ook voor Talle. Ik heb de foto van de drie zusjes voor de kerstboom nog eens goed bekeken. Heel ontroerend eigenlijk. Die Talle ziet er heel goed uit. En de manier waarop ze over Rune heen haar zusje Siel omarmt spreekt boekdelen. Dus Talle, verzorg U goed, wij zien op de foto dat het U zeker gaat lukken.

Heel veel groeten.

Erik Dries, Carina, Koen en Dorien.

Anoniem zei

Hoi ...
super leuk dat alles goed is met Siel !!
hopelijk gaat Siel de komende weken veel les volgen (langs bednet)
hopelijk gaat alles met Siel de volgende dagen super op en top mega goed !!!!
: )**( :
groetjes
Candy V.

Anoniem zei

Dag allemaal,

Gewoon even groeten...
Ik ben blij dat ik vandaag weer even iets nieuws heb kunnen lezen.
Eerlijk gezegd was ik een beetje ongerust omdat er enkele dagen zijn overgegaan.
Maar Martine, ik versta da echt wel, ge habt zeker wel iets anders te doen dan elke avond een nieuw berichtje te plaatsen.
Eigenlijk wil ik jullie alleen maar goeiendag zeggen. Ik ben content dat alles "z'n gewone gangetje mag gaan". Nu weet ge pas wat dat waard kan zijn...

Hou jullie goed, hé

Hilde J.

Anoniem zei

Dag allemaal,
Fijn te horen dat het allemaal goed gaat met Siel na de zware chemokuur, hopelijk blijven de infecties weg zodat de transplantatie zeker kan doorgaan doe jullie zo maar voort want jullie doen het goed.Geniet nog van het samen thuis zijn.
Sterkte.
Fam.Maes