zaterdag 16 februari 2008

Laatste vrije weekend!

De week is voorbij.
Een week volgeboekt met onderzoeken voor Siel.
Maandag in de voormiddag oogcontrole. Het zicht van Siel is nog steeds niet wat het zijn moet. De schimmel infectie lijkt onder controle. Stilaan gaat het de goede kant uit.

Dinsdag, de tanden worden nagekeken. Op laatst genomen foto was er een gaatje. Bij nader onderzoek geen gaatje te bespeuren. Siel is voor niks naar Leuven gereden.

Woensdag een dagje thuis kunnen blijven. Siel vraagt Kaat B. om te komen spelen en Eline VG. brengt Siel ook een bezoekje. Siel is in de wolken met de beide bezoeken.

Donderdag, terug naar Leuven. Een onderzoek van het ruggenvocht. Siel en papa vertrokken om 6.00 u naar Leueven. Siel moest weer nuchter blijven. Onder narcose wordt er ruggenvocht genomen. Resultaat nog niet bekend.
Laatste bloedresultaat:
Hemoglobine: 11.6
Bloedplaatjes: 300 000
Witte bloedcellen: 4700
CRP 3.4
Papa is bij de pinken, Siel werd vrijdag terug verwacht voor een oogcontrole.
Papa vraagt of dat donderdag ook niet kan, wij zijn hier nu toch.
Even navragen, om 12u werden ze in St. Rafaël verwacht. Dat moest vlug gaan. Siel was pas om 11.30u terug op dagzaal. Ogen blijven stabiel.
Om 13.00u waren ze terug thuis met een extra vakantiedag op zak. Goed gedaan papa!
Siel heeft deze keer wel veel last van de ruggenprik, hoofdpijn.

Vrijdag, Siel slaapt uit tot juf Joke komt. Siel is altijd content dat ze les krijgt van juf Joke. Een zeer flexibele en enthousiaste juf.
In de namiddag wil ze mee naar de winkel met mama. Van winkelen komt niet veel in huis. Hoofdpijn blijft haar parten spelen.

Vandaag is het zaterdag. Siel is een kijkje gaan nemen op de generale repetie van den BOEM van de chiro. Weer speelt de hoofdpijn haar parten. Toch heeft ze genoten van het spektakel.
Ik durf zeggen, een aanrader, om deze avond of morgen middag een kijkje te gaan nemen naar de echte voorstelling. Ik sta er telkens van versteld waar die jonge meiden van leiding hun ideeën blijven halen om zo'n voorstelling in elkaar te boksen. PETJE AF!!!!

Siel werkt stilaan het lijstje van "nog te doen" af.
Nog 1 dag en dan breekt de periode van isolatie aan.
Sinds donderdag weten we dat we maandag in Leuven verwacht worden. Siel is fit genoeg bevonden om te starten. Direkt naar het zesde (isolatie). De voorbereidingen voor de transplantatie starten, bestaling en de laatste chemo's.
De week daarna, op maandag, wordt ook Talle verwacht.
Siel kijkt er niet naar uit. Zolang binnen!!!

Er zijn van die kinderen en volwassenen die hun inspiratie de vrije loop laten. Aan kunstwerkjes geen gebrek voor Siel. De ene schildert, de andere maakt de mooiste gedichten en nog andere hebben een heuse kalender in elkaar gestoken voor Siel. Echt knap!!!!
Aan iedereen die die kunstwerkjes gemaakt hebben bedankt!!
Héél plezant om te krijgen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

dag allemaal
we zijn blij nog eens te horen hoe het gaat ,en wensen jullie de komende weken veel sterkte toe

dikke groetjes van nokkel Erik tante Marny Liena en Joren

Anoniem zei

Dag Siel, Dag Martine, Dag Talle, Dag Dirk, Dag Rune,

Soms weet je niet wie eerst te vernoemen, maar wij zijn er, we zijn "stand by!!!!!!!". Hou ons zeker op de hoogte, zodat we nog kaartjes kunnen sturen,
en wensen, en grappige dingen. Wij weten bijna, maar zeker niet helemaal, hoe moeilijk het gaat worden, maar wij doen ons best om het te begrijpen. Het stadion loopt vol, het loopt overvol met supporters voor Siel. En we blijven op post. We geven niet op. Vergeet vooral niet dat heel veel mensen aan jullie denken en dat we jullie niet in de steek laten. Wij geloven echt dat een kaarsje, een lief woordje, een knuffel of wat dan ook ... een ietsiepietsie kan helpen om positieve energie te doen doorstromen.

Hoi Siel, ik ga mijn best doen om jou en je familie een originele paaskaart te bezorgen op 23 maart. Ga ervoor Siel, je bent een supersterke madam.

Erik Dries.

Elly S zei

Dag allemaal,

Ik wil jullie alvast veel sterkte wensen voor de komende tijd. Vooral Siel, vergeet niet dat wij met velen vanop afstand aan je denken en supporteren. Je kunt het meisje!

Anoniem zei

Lieve Siel,
morgen is het dan zover, een dag waar je enigzins op wacht maar die je ook bang hebt afgewacht. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar denk eraan het zijn wel de laatste!

Veel sterkte en ik blijf aan je denken mijn grote vriendin!

Dikke knuffels vol moed en doorzettingsvermogen,
Nora

Anoniem zei

Lieve Siel,
morgen is het dan zover, een dag waar je enigzins op wacht maar die je ook bang hebt afgewacht. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar denk eraan het zijn wel de laatste!

Veel sterkte en ik blijf aan je denken mijn grote vriendin!

Dikke knuffels vol moed en doorzettingsvermogen,
Nora

Anoniem zei

dag Siel,

Ik zal aan je denken en voor je duimen.

groetjes van Liese.

Maria M zei

Dag papa van Siel,zeer goed geregeld,want tijd is ook voor jullie samen ,heel groot nodig!