zaterdag 8 maart 2008

Dag 20

Zoals gezegd wissel van plaats, papa naar huis en mama naast Siel.
Nog steeds kan Siel goed eten en voelt ze zich nog prima. Plezant om dan terug te komen.
Bloedresultaat van de dag.
Hemoglobine: 7.8, een transfusie nodig vandaag.
Bloedplaatjes: 85000
Witte bloedcellen: < 100
CRP: 5.4
Siel heeft voor de eerste keer hier een bloedtransfusie gehad.
Gisteren heeft Siel haar laatste MTX gehad.

Mama was thuis en is efkes onder de Retiese bevolking geweest. Doet raar, bekenden tegenkomen en je "eigen taal" kunnen spreken en horen.

Na morgen zijn we al 3 weken binnen. Zolang al!!
Volgende week mogen de witte soldaten tevoorschijn komen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag allemaal,

Tia Hellebaut schrijft Belgische geschiedenis: goud in de 5-kamp. Siel Van Campfort schrijft Gasthuisberggeschiedenis!
De eerste heeft voor haar prestatie ongetwijfeld gezwoegd en gezweet. Haar overwinning wordt met licht en geluid wereldwijd ter ore en in beeld gebracht. "Onze" atlete brengt haar overwinning onopvallend tot stand. Zoals Erwin het zo knap beschreven heeft, bescheiden in haar isolatiekamertje, stil doorbijtend, zonder klagen en zagen eet Siel zich een weg naar haar record: zonder sondevoeding de isolatieperiode doorkomen!
Het mag hier nog eens gezegd en door velen gelezen worden:
SIEL, WE ZIJN ZO FIER OP JOU !!

Heel veel groetjes,
juf Gerd

Maria M zei

Ja we doen een warme oproep aan de witte soldaatjes !
Goed weekend

Anoniem zei

Straffa Toebaka,

De korte vakantie zit er weeral op. Hier een relaas.

Dag 1 : Batibouwbezoek en bezoek aan het paleis van de geluksstenen. Een geslaagde dag. LEUK!

Dag 2 : een uitgebreid ontbijtbuffet, een fikse wandeling en 's avonds een gezellige afsluiter, namelijk "malse" struisvogelfilet met een lekkere kaassaus, gezonde groentjes en frietjes (misschien een bestellingsideetje?). Nadien nog naar een heel aparte film gekeken. HEEL LEUK!!

Dag 3 : Straffa Toebakadag. Een bezoek op de Mont Ventoux. Kunnen meerijden met de wielerkaravaan en de zaken van dichtbij mogen meemaken is een speciale ervaring. Wij hebben heel veel positieve puntjes onthouden.
Siel, ken je de Jommekesstrip waarin Professor Gobelijn in hartje Afrika op zoek gaat naar het Straffa Toebakakruid om een drankje te maken om oude mensen terug jong en fit te maken. Straffe Toebak! Maar wat wij op de Mont Ventoux gezien hebben was ook Straffe Toebak.

Hier gaan we dan. Erwin heeft het allemaal al verteld... maar nu weet ik ook dat er heel veel op het Blog kan, dus, even doorbijten.

Straffa Toebaka punt 1:De extra voeding blijft liggen in de koelkast. Dit hebben ze voorzeker nog nooit meegemaakt op de afdeling isolatieruimtes op Gasthuisberg. Heel goed zo!! Ik vond het een hele eer om de persoonlijke Chef-Kok van Siel de hand te mogen schudden. Hier worden sterren uitgedeeld. Vertel het maar, Siel, aan de uitbaters van het Reties Restaurantje. Ze hebben hun eerste Straffa Toebakaster beet, dat is niet niks.

Straffa Toebakapunt 2 : De juffen. Een moeilijk onderwerp. Wij zagen hier door het juffenbos (ziekenhuisjuf, vroegere juffen, huidige juffen, thuisjuffen enz. ....) de juffen niet meer. Maar, dank zij uw deskundige uitleg Siel, kunnen we de juffen nu beter thuisbrengen.Ik zoek op mijn toetsenbord de superhoofdlettertoets, maar ik kan die toets niet vinden. Dan maar de gewone hoofdlettertoets : SUPPORTERSPETJE AF VOOR DE JUFFEN !! Er zijn waarschijnlijk op andere plaatsen nog goede juffen te vinden, maar toch, het zijn allemaal stuk voor stuk Straffe Tabascojuffen, ik bedoel, Straffe Toebakajuffen. Oei, oei, ik begin me al te vergissen, net zoals Professor Gobelijn.

Straffa Toebakapunt 3 : De verpleegsters. We hebben vier van jou verpleegsters gezien op de afdeling pediatrie. Oei, oei, weeral ontbreekt er een toets op mijn toetsenbord. SUPPORTERSPETJE AF VOOR DE VERPLEEGSTERS!! Ze waren zo bekommerd om Siel en staan nu al met open armen klaar om ze terug op hun afdeling te verwelkomen. Je raad het al. Straffa Toebakaverpleegsters.

Straffa Toebaka punt 4 : De Straffa Toebakacoaches. Uiteraard zijn dit jou Mama en Papa! Nu twijfel ik niet meer. Jou Papa is vast en zeker een afstammeling van de bokkenrijders. Hij neemt zelfs zijn fiets mee op de slaapkamer. SUPPORTERSPETJE AF VOOR JOU MAMA, PAPA, EN UITERAARD VOOR JE STRAFFATOEBAKAZUSJES TALLE EN RUNE. Mijn haar begint danig in de war te raken.

Straffa Toebaka punt 5 en meteen het MEEST STRAFFA TOEBAKAPUNT dat je je kan indenken : STRAFFATOEBAKASIEL zelf. Net zoals juf Gerd het al beschreven heeft. Dapper en kranig. Een heel rustige indruk. Niet klagen, niet zeuren. Integendeel, zelfs in de mate van het mogelijke heel actief bezig zijn in haar isolatiekamertje. Waar staat die verdomde superhoofdletterstoets toch? SUPPORTERSPETJE AF VOOR SIEL!! Carina en ik zij met een vreemd maar goed gevoel terug op de tribune gekropen. Net alsof we een stukje energie van Siel zelf hadden meegekregen.

Straffa Toebaka punt 6 : de talloze supporters, de berichtenplaatsers, de berichtenlezers, de mensen achter de schermen... al diegenen die zo hard meevoelen, soms zelfs mensen die het zelf enorm moeilijk hebben. Zij zijn de Straffa Toebakasupporters. En we hebben het ginder aan den lijve gevoeld. Hun positieve energie is ginder ZEKER voelbaar. Eén voorbeeldje misschien zonder iemand tekort te willen doen. Straffa ToebakaElien. Elk grapje van haar brengt een energiewolkje over naar Siel.


Straffa Toebaka punt 7 : de lekkere trappist achteraf in de cafeteria, die we onder leiding van Straffatoebakapapa zeer snel konden bereiken via enkel sluipwegen.

Ja, ja, die van Campfortjes zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. En je weet het Siel, daar kan ik over meespreken.

Heel veel groetjes.

Erik Dries en Carina Van Campfort.

Anoniem zei

Hoi Siel, Talle, Dirk, Martine en Rune

Talle:
Jij bent zoals Free Souffriau.
Zij is in verwachting van een kindje en zal daar goed voor zorgen.
En jij bent als een mama voor Siel, wat je doet voor je kleine zus!
Een echte Free!
Want Free is ook Mega Mindy en redt iedereen en dat doe jij ook!
Jij redt Siel!


Dirk:
Jij bent zoals Frank Deboosere.
Hij voorspelt het weer.
En jij staat door regen en wind voor Siel klaar!
En door regen en wind heb je aan die boomhut gewerkt, echt prachtig!


Martine:
Jij bent zoals Martine Tanghe.
Zij vertelt het nieuws aan alle mensen die kijken.
En jij doet dat ook!
Want jij zit elke avond voor de computer te schrijven hoe het met Siel gaat!
Dat verdient wat!
Voor mijn part ben je de beste nieuwsschrijfster die er is!


Rune:
Jou kan ik niet vergelijken met iemand maar wel met iets heel moois.
De zon in het huis!
Het zonnetje dat boven onze tribune schijnt en warmte geeft!
Soms zit ze achter de wolken maar dan schijnt ze in onze hartjes!
Zo vrolijk en zo licht en zo warm en ...
Zij hoort er zeker bij want anders was het maar een sombere boel hoor!


Siel:
Jij bent vooral niet Yves Leterme!
Want daar zitten ze toch maar te klungelen!
En dat doe jij niet!
Jij bent zoals juf Gerd al zei Thia Hellebout!
En Kim Gevaert en Justine Hénin!
Jij bent de topatlete die er maar kan zijn!
Jij springt over elke hindernis heen!
En je loopt niet altijd in rondjes!
Als het balletje slecht neer komt maak je het altijd weer goed!

STRAFFE MADAME!

Groetjes


Eline!